Katar Haber Ajansı QNA'da yer alan habere göre, Al Sani, "Körfez ülkelerinin, temeli olmayan bir krizden dolayı istikrarsızlığı yaşadığına" dikkati çekerek, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ı ülkesine yönelik suçlamalara dair kanıtları sunmaya davet etti.

"HALA BİR DELİL SUNULMADI"

Bakan Al Sani, krizin başlamasının üzerinden 72 gün geçtiğini ancak hala kendilerine bir delil sunulmadığını belirtti. Söz konusu Arap ülkelerinin 5 Haziran'dan bu yana Katar ile ilişkilerini kesmesiyle başlayan krizin Körfez İşbirliği Konseyine etkilerini değerlendiren Al Sani, ülkesinin bu konseyin kurucularından biri olduğunu hatırlatarak, "Bu örgütün, bölgede bulunan hepimiz için hala önemli görüyoruz. Arap dünyasının en güvenli bölgesi sayılan Körfez bölgesi, temelsiz olan bir krizden dolayı şu anda istikrarsızlığı yaşıyor." ifadelerini kullandı.

"KRİZ NEDENİYLE GÜVEN ETKENİ KAYBOLDU"

Konseyin, güven ve stratejik güvenlik anlayışı üzerinde kurulduğunu vurgulayan Al Sani, buna karşın kriz nedeniyle güven etkeninin kaybolduğunu anlattı. Al Sani, Körfez ülkeleri arasında güveni yeniden sağlamanın uzun zaman alacağını sözlerine ekledi.

AA

Editör: TE Bilişim