ABD Başkanı Barack Obama , İsrail’in Gazze saldırısının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile telefon görüşmeleri yaptı.ERDOĞAN VE MURSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Bugün, Başkan Obama, Gazze’den İsrail’e düzenlenen roket saldırıları ve Gazze’de artan şiddetle ilgili olarak İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile telefonda görüştü” ifadesi kullanıldı.

Açıklamaya göre, Obama görüşmelerde, ABD’nin İsrail’in kendini savunma hakkına desteğini yinelerken, Netanyahu’ya, sivil kayıplardan kaçınmak için her türlü çabayı göstermesi çağrısında bulundu.
İSRAİL’E DESTEK MESAJI

Beyaz Saray açıklamasında, Obama-Netanyahu görüşmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Başkan Obama, Gazze’den İsrailli sivillere karşı düzenlenen roket saldırıları ışığında ABD’nin İsrail’in kendini savunma hakkına desteğini yineledi. Başkan, Başbakan Netanyahu’ya, sivil kayıplardan kaçınmak için her türlü çabayı göstermesi çağrısında bulundu. İki lider, durumun yatışmasına imkan tanımak için Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarına son vermesi gerektiği yönünde ortak görüş ortaya koydu. İki lider, önümüzdeki günlerde aralarındaki yakın teması sürdürme hususunda mutabık kaldı.”

Açıklamada, bugün daha erken saatlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da Gazze’deki olaylarla ilgili olarak Netanyahu’dan brifing aldığı belirtildi.
MURSİ’YE GAZZE MESAJI

Beyaz Saray açıklamasında, Obama-Mursi görüşmesine ilişkin de şunlar kaydedildi: “Başkan ayrıca, Mısır’ın bölgesel güvenliğin muhafazasındaki merkezi rolü dikkate alınarak, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile görüştü. Görüşmede, Başkan Obama, Gazze’den İsrail’e roket ateşini kınadı ve İsrail’in kendini savunma hakkını yineledi. İki lider, durumun mümkün olduğu kadar hızlı şekilde yatışması için çalışmanın önemi üzerinde fikir birliğine vardı ve gelecek günlerde yakın teması sürdürmeyi kararlaştırdı.”
Editör: TE Bilişim