Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Cumhurbaşkanı AB'nin hangi sözleri tutmadığını söyledi.Yapıcı bir havada tüm gerçekler açıklıkla konuşuldu. AB ile sadece göç değil ilişkiler de görüşüldü. AB ile diyalog bakımında yeni bir faza geçtik ama AB dürüst davranmalı. Biz göçmenlere elimizden geleni yapıyoruz ama siz ne yapıyorsunuz? Göçmenlerin Suriye'ye dönüşü için AB destek vermeli.

Cumhurbaşkanımız "Şartsız siz alın, ben 4 katını göndereyim" dedi. Oyalama bitti, bir yol haritası belirlenecek. 26 Mart'a kadar bir yol haritası belirlemeye çalışacağız. Kapıları açınca Türkiye'nin yükünü anlamaya başladılar. Göçmenler gidince işin ciddiyetini daha iyi anladılar.

YUNANİSTAN SINIRINDA İNSANLIK SUÇU

İnsan insanlığından utanıyor, medeniyet diyorlar.

İDLİB'DE ATEŞKES KARARI

Surye'de çözümün temel şartı, İdlib'de sükunetin sağlanmasıdır.Bu ateşkes Suriyeli kardeşlerimiz için yapıldı. Ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmaları sürdürüyoruz. Dün bir ihlal oldu, Rusya rejimi sert bir şekilde uyardı. Rejim ateşkese uymazsa, askerimiz bugüne kadar ne yaptıysa gerekeni yine yaparız.

BAHAR KALKANI HAREKATI

Herkes şimdi bizim SİHA'larımızı konuşuyor, almak için sıraya giriyor.

MOSKOVA'DA ZİRVE GÖRÜNTÜLERİ

Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Bundan bir şey çıkarmaya çalışmak ucuz bir politika.Bir gerçek var uçak düşürme hadisesinden sonra gördük ki, hemen en ufacık bir görüş ayrılığında hemen kara propaganda yapıyorlar

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

İtalya ve İran'da olan vatandaşlarımızı getireceğiz. Gelmek isteyen vatandaşlarımızı oralarda bırakmayız. Maske, tulum gibi malzemeleri birçok ülkeye gönderiyoruz. Avrupa ciddi manada tedbir almadı.

Editör: TE Bilişim