Her dinden, her inanıştan, her kültürden ve her medeniyetten insanların saygıyla andığı alim ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın eserleri ve öğretileri, İran’da yoğun ilgi görüyor. İran’ın 10 şehrinde kurulan Mesnevihanelerde, Hz. Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin eserleri, düzenlenen sohbet programlarında okutuluyor.

İran’ın Tahran, Tebriz, Ahvaz ve Kirman şehirlerinde; Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri düzenlenen programlarda, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere, Hz Mevlana’nın eserlerinden, Mesnevi ve Fihi Ma Fih dersleri verilerek, Şems-i Tebrizi’nin eserleri okutuluyor. 3-4 saat süren programlarda zaman zaman zikir, sema ve musiki etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Bunun yanında yaklaşık 2 bin üyesi bulunan kurum ayrıca hayır işlerinde de faaliyet yürüterek, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere, hastalara, evsizlere, kimsesiz çocuklara çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Mesnevihane üyelerinin oluşturduğu ‘Mevlana Dergah-ı Bend’ isimli musiki topluluk, Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinlikleri çerçevesinde Konya’ya gelerek konser vermişti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim