Göstericiler, Batı’da İslamiyet’i aşağılayan çirkin hareketlerin son bulması için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Tahran’daki ABD büyükelçiliğinin işgalinin 33. yıldönümünde Tahran’da kapatılan eski ABD elçilik binası önünde toplanan yüzlerce kişi ABD ve İsrail aleyhinde gösteri yaptı. Mitingde bir araya gelen göstericiler her hangi bir ilahi dine hakaret etmenin suç sayılması için uluslararası sahada adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Mitingde kalabalığa hitap eden General Muhammed Rıza Nakdi, “Biz Müslüman İranlı devrimciler, küresel bir küstahlık tavrıyla Yüce Peygamberimize açıkça hakaret eden uluslararası Siyonizm’i diğer Müslüman halklar ile birlikte kınıyoruz” şeklinde konuştu. Bu gibi uluslararası krizlere yol açacak hareketlerin önüne geçilmesi için tavsiyelerinin olduğunu belirten General Nakdi, “BM dahil tüm uluslararası kuruluşları ve hukuka dair sözleşmeleri ilahi dinlere karşı saygısızlığı suç sayacak daha ciddi ve bağlayıcı kararlar alması ve uygulaması yönünde uyarıyoruz. İlahi dinlere ve Peygamberlere hakaret içeren her hareket suçlu sayılmalı ve bu kuralı ihlal edenler hakkında dava açılmalıdır” dedi.
ABD VE İSRAİL BAYRAKLARINI YAKTILAR
Ellerindeki ABD ve İsrail bayraklarını yakan yüzlerce İranlı’nın katıldığı mitingde İran İslam Devrimi’nin tüm dünyaya tesir etmeye başladığına dair bazı büyük iddialar da ortaya atıldı. Son senelerde İslam dünyasındaki uyanış hareketliliğinin ve New York’ta meydana gelen ‘Wall Street’i İşgal Et’ hareketinin İran İslam Devrimi’nden ilham aldığı iddia edildi. Tüm bu gelişmelerin genelde dünyayı sömüren tüm emperyal güçlere karşı bir meydan okuma ve özelde ABD’nin insan haklarını ihlal eden politikalarına karşı bir ayaklanma olduğuna dikkat çekildi.
İsrailli siyasetçilerin maketlerini yakan göstericiler İsrail’in bölgedeki icraatlarını eleştirerek Filistin meselesinin çözümü için de tavsiyede bulundurlar. Filistinlilerin topraklarına geri dönmeleri ve burada hür bir seçim yapılarak meşru bir neticeye varılmasının tek çare olduğunu ifade eden göstericiler, ayrıca Arakan’da katledilen Müslümanlar ve Bahreyn’deki hadiselerde hayatını kaybeden insanların haklarını müdafaa etmek ve bu katliamların durması için Müslüman ülkelerin ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiler. Göstericiler son olarak da bazı İran kanallarına yayın engellemesi yapan uydu sağlayıcı Eutelsat şirketini medya terörü uyguladığından dolayı kınadılar.
İHA
Editör: TE Bilişim