Azerbaycanlı hakim ve savcı adaylarınıKonya’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Akyürek, ziyaretin vegerçekleştirilen çalıma programının ülkeler ve şehirler arasındaki dostlukilişkilerini güçlendirmesini diledi.

Programa katılan Türkiye Adalet AkademisiBaşkanı Hüseyin Yıldırım, dünyanın küreselleştiğini, buna bağlı olarak hukukunda evrenselleştiğini belirterek, hakim ve savcıların evrenselleşme kültürüiçinde tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmasının önemine dikkat çekti.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan da,kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutlu olduklarınıvurgulayarak, bu tanışıklığın ileride devamını diledi.

Türkiye’de çok güzel ağırlandıklarınıbelirten Azerbaycan Adalet Akademisi Temsilcisi Yahya Memmedov, Konya’yagelmekten de büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Programın sonunda Konya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Tahir Akyürek, Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım’a Mesnevi veçini sikke hediye ederken; Adalet Akademisi Başkanı Yıldırım da Başkan Akyürekve Başsavcı Özcan’a akademinin sembolünü taşıyan bir plaket takdim etti.Azerbaycan Adalet Akademisi Temsilcisi Yahya Memmedov da, Başkan Akyürek veBaşsavcı Özcan’a Azerbaycan’ı anlatan bir sembol ile tablo hediye etti.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim