Hamas yetkililerinden İzzet el-Rişk, dün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak: “İsrail, tekliflerimize henüz cevap vermedi. Yarına kadar beklememiz gerekiyor” dedi.

Dün bölgede yoğun diplomasi trafiği yaşandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle İsrail tarafında; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği ülkelerinden mevkidaşlarıyla Gazze’de temaslarda bulundu.

Hamas’tan Ateşkes Açıklaması

Bu arada, Mısır’da kapalı kapılar ardında ateşkes görüşmeleri yürütüldü. Önce Hamas ve İslami Cihad ateşkes konusunda anlaştı.

Hamas’ın Kahire’deki sözcüsü Ayman Taha, ateşkesin gece yarısı yürürlüğe gireceğini söyledi.

İsrail’den ise anlaşmanın nihai şekline kavuşmadığı,görüşmelerin sürdüğü açıklaması geldi..

Daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Ateskes anlaşması sağlandı gece yarısı yürürlüğe girecek” açıklamasında bulundu.

Ancak gece yarısına yaklaşılırken Hamas’ın yetkililerinden İzzet el-Rişk, “İsrail, önerilerimize henüz cevap vermedi. Ateşkes için yarına kadar beklemek zorundayız” dedi.

Kudüs’te bulunan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da “Önümüzdeki günlerde ateşkes sağlanması için İsrailli ve Mısırlı yetkililer ile çalışacağım” diye konuştu.

İsrail Gazze’yi Vurmaya Devam Etti

İsrail ise gece boyunca Gazze Şeridi’ne 30’dan fazla saldırı düzenledi. Bir haftada Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 136’ya yükseldi.

Gazze’de bulunan bazı bakanlık binaları ve basın büroları da İsrail’in hedef aldığı yerler arasındaydı.

Gazze’den ateşlenen roketler de bir İsrail askeriyle bir sivilin ölümüne yol açtı. Böylece geçen Çarşamba’dan bu yana İsrail’de can kaybı sayısı 5’e yükseldi.
 
Editör: TE Bilişim