İsrail Ordusu, Gazze’ye yönelik havadan ve denizden bir operasyon başlattı. Gazze’ye yönelik hava saldırılarında, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi’nin de aralarında olduğu 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail gemileri de, Gazze kıyılarını vurdu.

İsrail’in saldırısı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından “şiddetle” kınanırken, Mısır da İsrail’deki büyükelçisini geri çağırdı.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduklarını ifade ederken, Savunma Bakanı Ehud Barak da Gazze’ye düzenlenen saldırıların “başlangıç” olduğunu söyledi.

FATİH CAMİİ’NDE İSRAİL’İN GAZZE SALDIRISI PROTESTO EDİLDİ

Fatih Camii avlusunda toplanan yüzlerce kişi Gazze’ye operasyon düzenleyen İsrail’i protesto etti.

Kendilerine ‘Filistin Dostları’ adını veren grup, saat 21.00 sıralarında Fatih Camii avlusunda toplandı. İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto eden kalabalık, Filistin bayrakları salladı. Grup sık sık sloganlar atıp ve tekbirler getirerek İsrail’e tepki gösterdi.

Fatih Camii’ndeki eylemde konuşan İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail saldırısında Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi’nin hayatını kaybettiğini belirterek, “Buradan ilan ediyorum. Bir tane şehit düştü ama binlercesi dirildi. İşgalci İsrail, yapmış olduğu bu operasyona ‘Bulut Sütunu’ ismini vermiş. Tevrat’ta bulutlar, onları koruyacakmış. Sizi koruyacak bir şey kalmadı. Yahudi halkını ateşe atıyorsunuz” dedi.

Bir süre tekbir getiren kalabalık, daha sonra dağıldı.

İSRAİL’İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan grup, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etti.

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek isteyen MazlumDer, İHH ve bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, akşam saatlerinde İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. “İsrail Gazze’de, Esad Suriye’de çocukları öldürüyor”, “İsrail Filistin’den, Esad Suriye’den defol”, “Hepimiz Gazzeli, hepimiz Suriyeliyiz”, “Kahrolsun İsrail” yazılı dövizler taşıyan kalabalık, tekbirler getirerek, “Katil İsrail hesap verecek, “Vur Hamas vur, İsrail’i vur” sloganları attı. Küçük yaştaki çocukların da katıldığı gösteride İsrail’in saldırıları kınandı.

Öte yandan Gazze’yi telefonla arayan bir kişi, son durum hakkında bilgi aldı. Bir süre daha sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.
İHA
Editör: TE Bilişim