İran Meclis Başkanı Ali Laricani , Filistin halkına maddi ve askeri yardımda bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, Laricani, bugün meclis bahçesinde milletvekilleriyle birlikte ‘Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail’i kınama yürüyüşüne’ katıldı.

Laricani burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik yeni saldırılarını ‘stratejik hata’ olarak tanımladı ve ‘siyonist rejimin bu savaşta ciddi zararlar göreceğini’ söyledi.

Laricani, saldırıyla, içinde bulunduğu inzivadan çıkmayı amaçlayan İsrail’in, Filistin halkından ummadığı bir cevap aldığını bildirdi.

En zor şartlarda bile Filistin halkının yanında yer alacaklarını vurgulayan Laricani, ‘’Filistin halkına maddi ve askeri yardımda bulunmaktan gurur duyuyoruz’’ dedi.

Arap ülkelerinden, Filistin halkına gerçek anlamda yardım etmelerini isteyen Laricani, ‘’Filistinlilerin konuşma ve toplantılara değil, yardıma ihtiyacı var’’ diye konuştu.

Laricani, ‘’Arap ülkelerinin, bu durumdan başı dik çıkmaları için Filistin halkına askeri yardımda bulunmaları gerektiğini’’ söyledi.

İsrailli yetkililerin, ‘’İran’ın, Filistin direniş hareketlerine füze verdiği yönündeki açıklamaları’’ basında yer almıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest de dünkü açıklamasında, ‘’İsrail saldırılarına karşı kendisini savunabilmesi için Filistin halkına yardım edilmesi gerektiğini’ ifade etmişti.
Editör: TE Bilişim