ABD uçaklarının Suriye sınırında düzenlediği operasyonunda ölen Haşdi Şabi mensupları için Bağdat'ta bu sabah düzenlenen cenaze törenine katılanlar, daha sonra korunaklı Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçiliği binası önünde toplanmaya başladı.

Elçilik binasının duvarında ateş yakan ve güvenlik kameralarını kıran protestocuların binayı basma girişimi üzerine bir açıklama yapan ABD Bağdat Büyükelçiliği, “Bina yakınlarında protestolar sürerken Amerikan vatandaşlarının binaya yaklaşmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımız can güvenliklerini korumalı ve olağanüstü durum için hazırlıklı olmalı” ifadeleri kullanıldı.

ABD Bağdat Büyükelçilik binasının boşaltıldığına dair çıkan haberleri yalanlayan büyükelçilikten bir kaynak ise hiçbir personelin binayı terk etmediğini belirtti. Aynı kaynak Büyükelçinin izinli olduğu için ülkesinde olduğunu da söyledi.

Bu arada olayların büyümesi üzerine Irak İçişleri Bakanı Yasin Yaseri, ABD Bağdat Büyükelçilik binasını ziyaret ettiğini de bildirildi.

Öte yandan Şii Haşdi Şabi güçleri Basın Ofisi, binayı basmak isteyen protestocularla güvenlik güçleri arasında meydana gelen olaylarda yaralananların sayısı 32’ye yükseldiğini ileri sürdü.

Editör: TE Bilişim