Doğu Guta halkının yaşadığı zulme dikkat çeken Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer; “Doğu Guta'da 5 yıldır binlerce kişi abluka altında yaşam mücadelesi verdi. Öyle ki; Esed rejimi kimyasal silah dahil olmak üzere sığınak delici bombalar ve havan toplarıyla tüm gücünü kullanarak sivilleri katletti. Rejim tarafından uygulanan abluka nedeni ile son 1yıldır bölgeye tıbbi malzeme ve yeterli gıda girişi yapılamadı.  Bebekler, çocuklar, hastalar ve yaşlılar yeterli beslenemedikleri ve tedavi edilemedikleri için can verdi. Birçoğu çocuk ve ileri evre kanser hastası olan Doğu Gutalı çok sayıda masum açlık ve ilaçsızlık yüzünden dünyanın gözü önünde yaşamını yitirdi.

İnsan hak ve hukukuna aykırı bu zulüm ve katliamlar nedeni ile yüzlercesi acil durumda olan binlerce sivil tahliye edilmek için beklemeye başladı. Yapılan anlaşmalar sonucu güvenli bölge olarak belirlenen merkezlere Guta halkının tahliyesi başladığından beri Dost Eli Derneği bütün imkânlarını seferber ederek mazlum halka yardım ulaştırıyor” dedi. 

Bölgeye gönderilen yardımlar hakkında da bilgi veren Başkan Mehmet Seçer; “ Yaşadıkları topraklardan göçe zorlanan binlerce insan geçici barınma merkezlerinin dolması nedeniyle başta okul ve camiler olmak üzere sığınabilecek uygun mekânlara yerleştiriliyor. Gutalı mültecilere yine o bölgelere daha önce yerleşen mülteciler sahip çıkıyor. Kısıtlı imkânlarını, evlerini sahip oldukları sınırlı gıdayı zor durumda olan kardeşleriyle paylaşıyor. Sadece üzerlerindeki kıyafetlerle yollara düşen bu kardeşlerimizin gıda başta olmak üzere her şeye ihtiyaçları var. Dış kıyafetten iç çamaşırına yatacakları minderden üzerlerine örtecekleri battaniye ye kadar acil birçok ihtiyacı olan bu kardeşlerimiz için seferber olduk. Acil ihtiyaçların yüklendiği yardım TIR'larını birbiri ardına bölgeye ulaştırıyoruz” diyerek 133 acil yardım TIR'ınında bölgeye gönderildiğini ve yardımların devam edeceğini belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim