Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki kimyasal saldırının ardından büyük bir karar alacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya "Füze atarsan engelleriz" yanıtını vermişti.  Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Zasypkin,yaptığı açıklamada Suriye'ye ateş edilen herhangi bir ABD füzesinin düşürüleceğini açıklamıştı.

14.00 HAZIRLAN RUSYA FÜZELER GELİYOR

Rusya'nın bu açıklamasına ABD cephesinden cevap bizzat ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi.Twitter hesabından açıklama yapan Trump, bu konuda attığı ilk tweet'te "Rusya Suriye'ye giden füzeleri vurup düşüreceğini söylemiş. Hazır ol Rusya, çünkü füzeler geliyor. Güzel, yeni ve akıllı füzeler. Gazla halkını öldürmekten zevk alan bir hayvanla (Beşar Esed) ortak olmamalısın" dedi.

14.25 RUSYA'DAN İLK CEVAP: FÜZELERİ TERÖRİSTLERE ÇEVİRİN

Trump'ın bu açıklamasına Rusya cephesinden ilk cevap dakikalar içerisinde geldi.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı, yıllardır kendi topraklarında uluslararası terörizmle mücadele eden meşru bir hükümete doğru değil" dedi.

14.40 TRUMP'TAN İKİNCİ TWEET : İLİŞKİLERİMİZİN EN KÖTÜ DÖNEMİ

Trump 40 dakika sonra bir tweet daha atıp, "Rusya ile ilişkilerimiz SoğukSavaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun"ifadesini kullandı.

15:15 SURİYE: ŞAŞIRMADIK

Gerilimin odak noktasındaki ülke Suriye'den ilk açıklama geldi.  Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “ABD’nin düşüncesiz çıkışına şaşırmadık” denildi.

15.35 SÖZCÜ'DEN ABD'YE İKİNCİ CEVAP

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan Trump’ın silahsızlanma çağrısına yanıt geldi: "Muhteşem fikir, ABD’nin kimyasal silahlarıyla başlayalım!"

15:50 PENTAGON BİZE DEĞİL BEYAZ SARAY'A SORUN

Trump'ın açıklamasının sonrası gözlerin çevrildiği Pentagon'un Sözcüsü Eric Pahon  yazılı bir açıklama yaparak, "Trump'ın tweet'lerini bize değil, Beyaz Saray'a sorun" dedi.

16:50 TÜRKİYE'DEN TEPKİ: SOKAK KAVGASI

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ve Rusya arasındaki Suriye restleşmeyle ilgili olarak "Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar, sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar Dünyanın bölgenin geleceğini sizin karşılıklı atışmanıza milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacaklar"dedi.

17:42 PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Trump'ın tweetleri sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Dünyadaki durum endişe verici. Sağduyunun hakim olmasını umuyoruz" dedi.Putin'in ardından bir açıklama da Kremlin'den geldi "Twitter diplomasisinin bir parçası olmayız. Daha ciddi bir yaklaşımdan yanayız" denildi.

18:25  İRAN: SALDIRI OLURSA ŞAM'IN YANINDA OLACAĞIZ

İki ülke arasındaki restleşme devam ederken bir açıklama da İran'dan  geldi. İran, "Suriye'ye olası bir saldırıda Şam'ın yanında yer alacağız"açıklamasında bulundu.

18:35 ABD SAVUNMA BAKANI: ASKERİ SEÇENEKLER HAZIR

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD’nin  müttefikleriyle Suriye’nin Duma ilçesindeki kimyasal saldırıya ilişkin  istihbaratı analiz etmeyi sürdürdüğünü belirterek “Başkan'ın karar verme  sürecinde, eğer uygun görülürse askeri seçenekleri sunmak üzere hazır  bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim