İsrail Gazze’ye denizden ve havadan saldırıyor. Onlarca ölü ve yaralının bulunduğu şehirde panik hakim.

Saldırıyı genişletmeye hazırlanan İsrail, büyük bir operasyon yapmayı planlıyor. İsrail’in yaptığı açıklamaya göre Hamas’ın hava savunma füzeleri yok edilmiş durumda.
SALDIRININ ADINI TEVRAT’TAN ALDILAR

İsrail Ordusu, Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıya ‘’Bulut Sütunu’’ ismini verdi. Bulut Sütunu, Tevrat’ta İsrailoğulları’na yardımı simgeliyor. ‘’Bulut Sütunu’’ tabiri, Tevrat, İncil ve Zebur’u içeren Kitab-ı Mukaddes’in ‘Çıkış’ bölümünde geçiyor. Yahudiler, ‘’Tanrının, Yahudileri bir bulut sütunuyla düşmanlarına karşı koruduğuna’’ inanıyor.
GAZZE’DE HAYAT FELÇ OLDU
OPERASYONUN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Daha önce yapılan açıklamada İsrail’in yeni başlattığı Gazze saldırısının adına Savunma Sütunu koyduğu açıklanmıştı. Fakat daha sonra İsrail, ismi Bulut Sütunu olarak değiştirdi.
HAMAS “SİCCİL TAŞI” İLE MİSİLLEME YAPIYOR

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, İsrail ordusunun “Bulut Operasyonu”na karşı, “Siccil Taşı” adını verdikleri misilleme kapsamında çok sayıda füze fırlatarak cevap vereceklerini duyurdu. “Siccil Taşı” Kur’an’ın 105’inci (Fil) Suresi’nde Allah’ın Kabe’yi ve mazlumları korumak için gönderdiği silahı simgeliyor.
EN SON HABER
Editör: TE Bilişim