Aden Valisi Vahid Ali Reşid ile protokole imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, işbirliğinin iki şehre de katkı yapmasını diledi

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Yemen’in eski başkenti Aden arasında kardeşlik ilişkilerinin başlaması için ön protokol imzalandı. Çeşitli temaslarda bulunmak Konya’ya gelen Yemen’in Aden şehri Valisi Vahid Ali Reşid, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Aden Valisi Vahid Ali Reşid, Aden’in sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.
1991 yılında başkentin Sana olmasıyla Aden’in kendisine ekonomik ve ticaret başkent olma hedefini koyduğunu vurgulayan Vali Reşid, bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda şehir olarak hedefler belirlediklerini vurgulayarak, “Tespit ettiğimiz bütün hizmetleri daha yaşanabilir bir şehir için yapmaya gayret edeceğiz. Her iki şehrin de hedeflerin gerçekleşmesinde bu işbirliğinin hayırlı neticeler vermesini, iki şehre de katkı yapmasını diliyorum. Dostluk ilişkilerimizin, ticaret ve diğer ortaklıklarla devam etmesi, ülkelerimizin daha da yakınlaşmasına vesile olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Aden Valisi Vahid Ali Reşid ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ile Aden arasında kardeş şehir ilişkilerinin başlaması için ön protokole imza attı. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Vali Reşid’e çiniden yapılmış sikke ve Arapça basılmış Mesnevi hediye ederken; Vali Reşid de Başkan Akyürek’e Aden’in simgelerinin yer aldığı bir plaket ve el yapımı elbise hediye etti.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim