10 Mayıs ülkemizde bir süredir Dünya Psikologlar günü olarak kutlanmaktadır.

Her ne kadar resmi olarak kabul edilen ve evrensel olarak kutlanan bir gün olmasa da umuyorum önümüzdeki yıllarda bu günü tüm meslektaşlarımızla beraber kutlama imkanımız olur.

Mesleğe bakıldığı zaman oldukça popülaritesi yüksek ve her toplumda ihtiyaç olarak nitelendirilmekte.Ancak ülkemizde gerekli değerin verilmemesi ve halen bir meslek yasamızın olmaması da biz psikologların kanayan yarasıdır.

Meslek yasasının olmaması denetimsiz bir alan ortaya çıkarıyor.Meslek yasası hak ve yetkilerimizi belirleyecek,meslek ve özlük haklarımızı kazanmanın yanında kötü uygulamaların engellenmesini sağlayacaktır.Maalesef bir süredir sahte psikologlara 'dur' demeye çalışıyoruz.Bu alanda psikolog olmayan insanların ruh sağlığı hizmeti verdiğini görüyoruz. Bu kişilere "yaşam koçu,kişisel gelişimci" gibi isimler veriliyor.Psikoloji eğitimi almamış kişilerin, zaman zaman "psikolog"unvanını kullandığını bile görüyoruz.Ne yazık ki mesleğimize ve danışanlara yönelik olan bu durum giderek artmaktadır.

Diliyorum ki seneye 10 Mayıs’ı haklarına kavuşmuş,ruh sağlığının önemi bilerek çalışan meslektaşlarımızla birlikte kutlarız.

Psikolog Merve KAYHAN