Korona virüsü dünyayı allak bullak etmeye devam ediyor. Ekonomide etki alanını genişletti genişletmeye de devam edecek gibi, Türkiye’nin etrafında bulunan ülkelere virüs sıçradı, İtalya, İran, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Irak ve İsrail’de vakalar tespit edildi ve yayılmaya devam ediyor. İtalya’da ölüm vakalarının çok olduğu söylentisi var.

Türkiye’de de gece saatlerinde Sağlık Bakanımız hemşerimiz sayın Fahrettin KOCA bir adet vaka olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın olağanüstü gayretleri, çalışmaları inşallah Türkiye’de virüsün yayılmasının önüne geçecektir. Bu üstün çabaları nedeni ile Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’ya çok teşekkür ederiz.

Bizde Sağlık Bakanımızın bu çabalarına bireysel olarak katkı sağlamalıyız. Virüs havaya değil yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür. Korona virüsü metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak potansiyele sahip, bu yüzden ellerimizi sabun ve su ile de yıkamak yeterli olacaktır. Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar. Sık sık önlem amaçlı ellerimizi sabun ve su ile yıkamak faydalı olacaktır. Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler. Bizde bu önlemleri almalıyız. Panik yok Tedbir var.

         Çin ile Amerika arasında olan ticaret savaşları Çin ekonomisini büyük bir zarara uğrattı, ikinci bir ticaret savaşlarına doğru gidiyor. Çin ekonomisinin trilyonlarca dolar zararda olduğu söyleniliyor. Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki Petrol savaşları başladı. Bu da Dünyadaki ekonomi piyasalarını virüsle beraber ciddi şekilde sarstı. Şimdiden Suudi Arabistan’ın Ekonomik olarak 140 Milyar Dolar civarında zarar gördüğü söyleniyor. Aynı şekilde Rusya ekonomisinin de zarar göreceği kaçınılmazdır.

Küresel hisse senetleri çok sert bir şekilde düştü, Petrol fiyatlarının da düşmesi FED’in faiz indirimi, son dakikada İngiltere Merkez Bankasının 50 baz puan faiz indirimi küresel yatırımcıları başka yatırım arayışlarına yönelebilir. Her zaman güvenilir bir liman olan altına talep artabilir.

         Hafta başında 1.667 $ ‘la başlayan Ons, 1.703 $ ‘ı test etti, Altının Ons, Dolar bandı çok aralıklı seyretmeye başladı. 40 $ ara farkla inişli çıkışlı seyir gösteriyor. Bu da gösteriyor ki küresel piyasalarda çok sert iniş veya çıkışlar görülebilir, Altının 1.800 $ Onsu görmesi uzak bir ihtimal değildir.

         Pazartesi 24 ayar Has Altın 331,30 TL, Euro 7.035 TL, Dolar 6.165 TL ‘ ile başlayan fiyatlar hafta ortasında 24 Ayar Has Altın 328,78 TL, Euro 6.970 TL ve Dolar 6.145 TL’ye kadar geriledi.

         Milli Görüş davasının önemli isimlerinden Erbakan Hocamızın, benim ve bizlerin dava arkadaşı, Konya’da teşkilat çalışmalarında yıllarca birlikte hareket ettiğimiz ve kendisinden çok şey öğrendiğimiz Şevket KAZAN Ağabeyimize minnettarlığımızı ifade ediyorum. Şevket Ağabeyimizin Rahmeti rahmana kavuşmasını öğrendim. Allah’tan rahmet diler, cennette cem etmesini niyaz ederim.

         Selam ve Dua ile.