Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan ve SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Seratem Radyo Koordinatörü Doç. Dr. Hacer Aker Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan Fakülte radyo ve televizyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Donanımlı Iletişimciler Yetiştiriyoruz (1)

‘İLETİŞİM FAKÜLTEMİZ BİR MARKA’

SÜ İletişim Fakültesi’nin bir marka olduğunu ifade eden SÜ  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi benim de mezun olduğum bir fakülte, başarılı öğrenciler yetiştirmekten gurur duyduğumuz bir üniversitenin başarılı bir fakültesi. Selçuk Üniversitesi iletişim fakültesi artık bir marka. Yani biz aldığımız ödüllerle, başarılı öğrencilerimizle Türkiye’nin her yerinde, her alanda dekanlarıyla, televizyoncularıyla, çalışma arkadaşlarımızla, gazetecileriyle, sektörün önemli temsilcileriyle öncü olan bir iletişim fakültemiz var.” ifadelerini kullandı.

Donanımlı Iletişimciler Yetiştiriyoruz (2)

1993 YILINDAN BU YANA DONANIMLİ İLETİŞİMCİLER YETİŞTİRİYOR

SÜ İletişim Fakültesi’nin 1993 yılında kurulduğunu fakülte bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo- Televizyon ve Sinema, Reklamcılık ve bu yıl açtıkları Yeni Medya ve İletişim bölümleriyle eğitim hayatlarına devam ettiklerini ifade eden Dekan Aslan, “İletişim Fakültesi olarak TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmalarında,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmalarında, film festivallerinde, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kendimizi gösteriyoruz. Bu organizasyonlarda ciddi başarılar elde ederken takdir ile karşılanıyoruz.  Amacımız bu elde ettiğimiz başarı ve sorumluluğu gelecek kuşaklara da aktararak bu başarının devamını sağlayabilmek.” diye konuştu.

‘UYGULAMA ALANLARIMIZI GÜÇLÜ HALE GETİRDİK’

SÜ İletişim Fakültesi olarak Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un destekleri ile birlikte uygulama alanlarını güçlü bir hale getirdiklerini ifade eden Dekan Aslan, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a İletişim Fakültesi öğrencilerine ve akademisyenlerine verdiği destekler için teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Zaten bizim bu kadar başarılı olmamızın sebeplerinden biri de bu uygulama alanlarına önem vermemiz.  Her alanda bu kadar başarılı olmamızın sebebi teoriyi uygulamayla birlikte devam ettirmemizden kaynaklanıyor.  Öğrencilerimizi sektöre hazır hale getirmekten kaynaklanıyor. Sayın Rektörümüzün de destekleriyle özellikle radyomuz, televizyonumuz, gazetemiz ve diğer uygulama alanlarımızla birlikte biz bu anlamda öğrencimize sadece teorik bilgi vermiyoruz. Bizim diğer üniversitelerden farkımız da aslında burada ortaya çıkıyor. Biz bunu nasıl devam ettirebiliriz? Çağın gereklilerini yakalayarak öğrencimizi nasıl hazırlayabiliriz?  Derslerimizi de bu anlamda sürekli yeniliyoruz ve güncelliyoruz.  İletişim Fakültesini tercih etmek isteyen öğrencilere de ben şunu tavsiye ediyorum.  Üniversitelerin uygulama alanları olup olmadığını ve fakültenin akademik personel anlamında yeterliliklerini sorgulasınlar. SÜ iletişim Fakültesi gerçekten profesör sayısı, doçent ve diğer öğretim üyeleri anlamında Türkiye'deki en önemli ve en başarılı fakültelerden bir tanesi. Bu anlamda yeteri düzeyde, hem fiziki şartlarda hem de uygulama anlamında öğrencilerin beklentilerini karşılayacak bir fakülte. “

‘RADYO ÜNİVERSİTE BİR MARKA’

Bu sınavın kaybedeni yok! Bu sınavın kaybedeni yok!

Radyo Üniversite’nin 1994 yılının Nisan ayında Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu ve  Türkiye'nin İTÜ Radyosu'ndan sonra kurulan ikinci üniversite radyosu olduğunu ifade eden Dekan Aslan, “ Radyo Üniversite 1994 yılının Nisan ayında Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Türkiye'nin İTÜ Radyosu'ndan sonra kurulan ikinci üniversite radyosudur. Radyo Üniversite yayına başladığından beri birçok yerel radyoya hem teknik hem de yayın politikası anlamında örnek olmuştur. Radyo Üniversite’nin en temel amacı, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, teorik olarak aldıkları bilgileri pratiğe dönüştürmeleri ve sektörde güçlü bir şekilde yer almalarını sağlamaktır. Tümüyle eğitim amaçlı kurulan Radyo Üniversite’nin frekansı MHz bandı 91.5’tir. Sloganı Gençliğin Dinamik Sesi olan Radyo Üniversite, Konya'nın en çok dinlenen frekanslarından birisidir. Radyo Üniversite aynı zamanda internet üzerinden de kolaylıkla takip edilebilecek dijital bir platformdur. Bu sayede etki alanı sadece kampüs veya Konya ile sınırlı değildir. Radyo Üniversite ve ÜNTV bizim göz bebeğimiz.  Dinlenilirlik ve izlenim oranlarına baktığımızda da çok yüksek. Biz çok olumlu dönüşler alıyoruz radyomuz ve televizyonumuz anlamında. Özellikle radyoda gençlerin ön planda olduğu, onların isteklerini ve beklentilerini karşılayacak şekilde içerik hazırlamaya çalışıyoruz. Dijital alanları da kullanıyoruz. Çok özel konuklarımızı radyomuzda misafir ediyoruz.”  Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan ve SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Seratem Radyo Koordinatörü Doç. Dr. Hacer Aker’e ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılar diledi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Muhammed Esad Çağla