Bir önceki yazımızda kim bu Lucescu’nun akıl hocası diye sormuştuk. Sebebi de belliydi, ligi ve oyuncuları fazla tanımayan bir antrenör ilk defa kadro yaparken birilerinden yardım alacaktı elbette. Ama yardım melekleri yanlış oyun sistemi ve tercihlerle Lucescu’yu ateşe attılar.

Bugün yok muydu yardımcı fikirler? Tabi ki vardı, ama doğrular çoğalmıştı. Hatta listede Emre Belözoğlu’nu görmediğimizde şaşırdık biraz. Zira bir önceki maçın en iyisiydi Emre.

Kaleci aynı, ama savunmada oynayan 4 oyuncunun 3 tanesi değişti, Kaan’ın oynadığı mevkiye bakarsanız sağ savunmaya biraz yabancıydı ancak aldığı temel eğitim bu mevkide de oynayabileceğini gösterdi. Haddini bilerek oynadı ve çok fazla çıkmadı çıktığında da çabuk döndü, şansı Cenk’in zamanında getirdiği yardımlarla fazla açık vermedi.

Caner ortalarının isabeti dışında aynı Caner. Maç ve tempo eksiği belli oluyor, şansızlığı ise savunmada kendisine yardımcı olmayan Arda’nın hemen önünde oynamasıydı. Çağlar’ı stoperde beğendim, iki ayağını da kullanıyor, kafa toplarında dengeli, her şeyden önemlisi topun arkasına geçen bir stoper Mehmet Topal ile de uyumlu gözüktü. Mehmet Topal ise kendisi de biliyor ki zorunluluktan oynuyor bu mevki de. Gerçek bir profesyonel elinden gelenin en iyisini yapıyor…

Orta sahada savunmanın hemen önünde Nuri, biraz ötesinde Oğuzhan ve Çalhanoğlu görev yaptı. Sol kanatta Arda sağda ise Cenk vardı. Her şey iyi güzeldi ama Cenk neden kanatta tercih edilmişti. Benim aklıma yatmayan kadrodaki iki yanlış hamleden biri bu diye düşünürken Cenk’in golü benim tezimi çürüttü.

Arda’yı ilk 30 dakikanın dışında beğenmedim. Maç eksiği var, kendine güven konusunda fazla bir eksiği yok gibi, nefes ve mücadele olarak temponun gerisinde kaldı. Allah’tan Hırvat takımı bizim sol savunma tarafını fazla kullanmadı ve çok sıkıntı yaşamadık . 70 de oyundan çıkarken takımda mücadele eden oyuncu sayısı tekrar 11’e çıktı.

Emre Mor benim beklentilerimi karşılamadı. Dortmund hayal kırıklığı onu biraz etkilemiş, duygusal bir oyuncu olduğu her halinden belli oluyor. Galibiyet golünden sonra birkaç defa bire bir yakaladı hareketsizken topla buluştuğu için amacına ulaşamadı.

Merkezdeki oyuncuların yorulduğunu düşünüp Nuri’yi oyundan çıkarırken Ozan’ı görünce BU ANTRENÖRLERİN GÖRÜPDE BİZİM GÖRMEDİĞİMİZ NE VAR diye düşünmekten kendimi alamadım. Bir pozisyonda sahanın en yavaş adamı Vida’nın sağından atıp solundan geçmeye çalıştı beceremedi hayal kırıklığı yaşamadık yine…

Bu tip maçlarda forvet oyuncularına çok fazla pozisyon gelmez, Burak içinde öyle oldu, bir kafa pozisyonu dışında pek gol şansı yakalayamadı, bunun dışında 9. Dakikada el kafa karışık Vida’nın önünde çıkardığı top bence maçın kaderini belirledi. Vida eğer o topa tık yapıp golü atsaydı maç çok zora girerdi.

Maçta en çok kimi beğendim söyleyeyim. Oğuzhan oldukça iyi oynadı, Nuri sakindi ve takımı merkezden yönetti, Cenk maç boyunca çok koştu işini yaptı golünü attı, diğerleri vasatı biraz aştı ve disiplinden uzaklaşmadan mücadele etti, sonuçta sabırla gol geldi. Hırvat milli takımında ise Modric gerçekten özel bir oyuncu… Top ayağına geldiğinde ne yapacağını iyi biliyor… Manzukic’in sakatlığı takımı biraz etkiledi sanırım ama bizim açımızdan iyi oldu.

Oyun için şunu söylemek mümkün, Ukrayna maçında boş alanların çokluğu, bireysel hatalar, hakem hataları sonucu hazırlamıştı. Logonun parçaları yanlış yerleşmişti, hamleler yanlıştı, oyuncular yanlıştı ve istenmeyen bir mağlubiyet oldu. Bugün alınan galibiyet ile puanımız 14’e yükseldi ve 3. Sıraya yerleştik. Şimdi iki maç kaldı önümüzde önce İzlanda sonra İrlanda alınacak 6 puan ikinciliği garantilerken belki de gruptan lider çıkmamızı sağlayacak… Beklemek ve görmek lazım.

Şimdi biraz da geleceğe bakmak istiyorum. Çağlar, Emre Mor, Cengiz, Yusuf, Kaan, Enes, Çalhanoğlu, Oğuzhan, bir iskeleti oluşturacak gibi gözüküyor. Ama sayıyı artırmamız gerekiyor. 30-40 kişilik bir kadro genişliği başarıyı getirecektir. Bunun için yurt içinde ve yurt dışında taramaların doğru yapılması ve artık TORPİL dediğimiz ya da basitçe KAYIRMALARI en aza indirmemiz gerekiyor.

Son sözüm ESKİŞEHİR seyircisine gerçekten siz TRİBÜNDE AY OLDUNUZ MİLLİ TAKIM SAHADA YILDIZ…