Atiker Konyaspor, geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı bir açıklama ile kaptan Ali Çamdalı’nın sözleşmesini tek taraflı feshedildiğini açıkladı. Gerekçe ise Çamdalı’nın Akhisarspor maçının ardından yaptığı açıklamalardı. Tabi bunun yanına geçmiş de eklendi ve kaptan ile yollar ayrıldı.

Geçmişten başlamak gerekirse; Ali Çamdalı, eski teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile bir gerginlik yaşamıştı. Bu gerginliğin nedeni ise, Alanyaspor ile iç saha da oynanan maçın 46. dakikasında Vedat Bora’nın oyuna alınması ve 75. dakikada tekrar çıkartılmasıydı. Bu karara kimimiz kızdı, kimimiz haklı olarak gördü ama kaptan doğal olarak kazanılması ve sabredilmesi gereken bir tutumu sergilediği için Akçay tarafından kadro dışı bırakıldı. Bu olayın arka perdesinde kuşkusuz yönetim de vardı. Yönetim ve Akçay’ın acımasız tavrı, bir ceza niteliği değil de sanki bir nota gibiydi. Bu kararı hepimiz eleştirdik. Nihayetinde taraftarında devreye girmesiyle kaptan yeniden formasına kavuştu.

Gelelim son olaya. Akhisarspor maçı ciddi anlamda 6 puanlık bir maçtı. Kazanan tarafın avantaj sağlayacağı maçtan, Atiker Konyaspor ağır bir yenilgi ile döndü. Bu mağlubiyet kuşkusuz en aşağısından en yukarısına kadar tüm camiayı üzdü. Ancak birilerinin çıkıp konuşması da gerekiyordu. Futbolcu kanadından düşünürsek bunun kaptanın olması kadar doğal bir şey yok. Kaptanın ifadesi aynen şu şekilde: “İstediklerimizi sahaya yansıtamadık. Zaten deplasmanda sıkıntılı bir takımız. Alanya’yı yendik ama yine sıkıntılı bir maçtı. İyi transferler yapıldı ve ama bu iş sadece isimlerle olmuyor. Takım olmamız gerekiyor. Herkesin koşup mücadele etmesi lazım. İlk olarak ben ve diğer takım arkadaşlarımın bunu yapması lazım. Ancak bu şekilde deplasmanda puan alabilirsin. Büyük maçlarda daha iyi oynuyoruz. Önümüzde Malatya maçı var. Bu maçın acısını birkaç gün yaşayıp o maça odaklanmalıyız. Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Mücadele etmeliyiz yoksa sıkıntılı günler bizi bekliyor. Eski Konyaspor ruhunu tekrar yakalamalıyız.” Evet, kaybeden ve sıkıntılı sıralamada olan bir takımın kaptanı maç sonu doğal olarak böyle bir açıklamada bulundu. Belki de gerçekleri bir bir söyledi. Fazlası yok eksiği var.

Ancak bu söylemler birilerini rahatsız etti. Hem de sezon başından bu yana kendisini sorgulamadan, bir günah keçisi arayan kesimi rahatsız etti. Bir fatura kesilecekti bu da Yeşil Beyaz forma altında lig ve Avrupa dâhil olmak üzere 181 maça çıkmış kaptana faturalandırıldı. Kimsenin çıkıp konuşamadığı dönemde, “KORKAKSINIZ” diye gür bir sesle haykıran adama çıktı. 

Evet, Çamdalı da dâhil olmak üzere takım oynamıyor. Belki oynamak istiyor ama kopukluklarla mücadele ediyor. Hatta yetmiyor, yönetimle mücadele ediyor. Ama neticede kötü bir gidişat var. Şimdi taraftara sormak lazım bu fatura Çamdalı’nın mı yoksa yönetimin mi? Hatta tüm futbolcuların mı? Zor bir süreçten geçiyoruz. Ligde dibe doğru giden, her haftası zorlu bir müsabaka olan maçlarla mücadele ediyoruz. Evet, bir fatura kesilecekti ama bunun yeri ve zamanı bu muydu? Ya da gönderilecek adam Ali Çamdalı mıydı?

Sen haftalardır hatta aylardır kendi yaptıklarını görmeden bir suçlu arayacaksın, sonra hiçbir şey yapmadan kılını dahi kıpırdatmadan kararlar alacaksın. Bazen düşünmek lazım, kendini bilmek hatayı anlamak lazım. Bu anlayış ile bir yerlere varmak ya da varacağını düşünmek acizliktir…