Elinden gelen her şeyi yaptıgın halde kilo veremiyor musun? Uzun sürelerce yapılan diyetler sonucu halen sonuç alamıyorsan yanlış yapılan bir şeyler var demektir. Yanlışlara çözüm yolları bulun.

Öğün atlamayın!

Diyete başladınız ve yoğunluktan ana ögünleri kaçırdığınız mı oluyor? O ara ögünleri yememenin kilo vermenizde yardımcı olacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Her atladıgın ana öğünün sana kilo kaybetmek yerine ya sabit kilonda kalmanı yada artı kilo almanı saglayacaktır. Onun için lütfen kendinizi kandırmayın.  Yemediğiniz bir ana öğün veya ara öğün kan şekerini düşüreceği gibi sizin tatlı ihtiyacını arttıracaktır. Diyet yaparken amaç metabolizmayı hep çalıştırmakken durdurup tekrardan çalıştırmanız sizin aleyhinize olacaktır. Sürekli metabolizma çalışsın ki vücut aldıklarını harcasın. Metabolizma hep çalışacak.

Minik kaçamaklara dikkat!

Birazcık kuruyemiş, biraz tatlı, küçük bir çikolata, yada ara öğünlere sıkışan hazır meyve suları,yapılan kaçamakların karşısında büyük problemlerle karşı karşıya gelebilirsın. Tabiî ki zaman zaman sevdiğiniz diyetinizin dışında besinler yiyeceksiniz ama dengeli bir şekilde kendinizi ödüllendirdiğiniz de küçük porsiyonlar yaparak kendine yeme hakkı tanı.

Egzersiz yap!

Metabolizmayı hızlandır. Haftada en az 5 gün tempolu 30 dakika yürü. İşe yürüyerek git, işten yürüyerek eve git, öğle arası molalarında yürü. Bisiklet sür, asansör yerine merdiven kullan , yeter ki iste yapılacak elbet bir şeyler vardır.

Her gün tartılma!

Her gün tarrılarak daha çabuk kilo vermiceksin. Dogru tartılmak, haftada 1 veya 2 hafta da 1 o tartıyı kullanırken, hep aynı tartıda ilerlemek ve sabah kalkınca aç karnına tuvalete çıktıktan sonra giyisisiz yapılmasıdır.  Başarılı bir diyet uzun sürede kilo kaybı yavaş ve daha kalıcıdır.

Porsiyon miktarlarını öğrenin!

Özen gösterin ki sürekli aynı şekilde özveriyle ilerleyin.  İhtiyaç fazlasını yemeyin. Alışverişlerinizi listeleyin ki gereginden fazla tüketmeyin.

Önünüze geçen her diyeti deneme!

Diyet kişiye özeldir , herkesle paylaşmayın ve size uygun bir beslenme önermesi için size en yakın diyetisyene başvurun. Sevdiğiniz şekilde size istediklerinizle güzel bir yol haritası çizecektir.