Ülke tehlikeli bir viraja doğru yönlendiriliyor. 

Virajın sonunda hayra vesile olacak bir durum gözükmüyor.

Ülkem üzerine oyun oynayanlar plan ve programlarını çok güzel yapmışlar.

Irak'ta, Libya'da Suriye'de ortaya konulan oyunun başka bir versiyonu ülkemizde vizyona sokulmak isteniyor.

Bazı basın yayın kuruluşları bu oyuna katkı yapma yarışı içerisindeler. 

İnsanları galeyana getirmek için adeta düğmeye basılmış gibi haberler ardı ardına yayınlanıyor.

Kurunun yanında yaş da yanacakmış kimsenin umurunda değil.

***

PKK terörü bu ülkeyi bölemezdi, hiçbir zaman da bu güce erişmedi.

Son zamanlarda yapılan eylemler dikkat çekici. 

Askerlerin konuşmalarına bakıyoruz. 

Diyorlar ki “Terörist sana ateş etmeden sen ona ateş etmeyeceksin diye emir aldık.”

Bu nasıl bir terörle mücadele mantığı anlayan varsa lütfen izah etsin.

***

Terör konusunda verilen demeçlerin şirazesi şaşırdı.

Sanki birileri sırf bir şeyler kazanmak veya elinde olanı kaybetmemek için halkı galeyana getirme çabasında. Bunun içinde harekete geçmek için emir bekleyen kalemşorlar ve kelamşorlar pusuya yatmış, fırsat gözlüyorlar.

Bir Türk-Kürt savaşı çıkarıp ülkeyi bölünmenin eşiğine biraz daha yaklaştırmak ve hatta bu eşiği aşmak istiyorlar. 

Lütfen bu oyuna gelmeden, sağduyulu bir şekilde bundan önce olduğu gibi yine kardeşçe yaşamaya devam etme kararlılığımızı gösterelim.

Terörle mücadele için zaten yeterli sayıda asker ve emniyet gücümüz var ve bunlar Anayasadan aldıkları yetkiler çerçevesinde bu işin üstesinden geleceklerdir. (Bütün engellemelere rağmen bunun başarılacağına inanıyorum.) 

***

Şayet Anadolu'nun batısında ve ortasında yaşayanlar bu oyuna gelir kendi bölgelerinde bulunan doğu ve güneydoğudan gelen vatandaşlarımıza karşı istenilmeyen davranışlar içerisine girerlerse BOP tarafından sahnelenmeye çalışılan tiyatro oyunu için gerekli figüranlar da bulunmuş olacaktır. 

İşte asıl bu durum, oyunu bir türlü final bölümüne getiremeyen oyun kuruculara başarıyı yakalama şansı verecektir. Ben aklıselimine ve ferasetine güvendiğim Türk Milletinin bu oyuna gelmeyeceğine ve bu oyunu sahnelemeye çalışan BOP Başkanlarına gereken cevabı vereceğine adım gibi eminim.

***

Oturup aklıselim ile düşünelim bir kez! Bir Türk- Kürt savaşında(Güneydoğu ve Doğu kökenli vatandaşlarımızı kast ediyorum.) karşımızda kimi bulacağız. Bin yıldır birlikte yaşadığımız, aynı kültürü paylaştığımız, kız alıp verdiğimiz insanları nasıl düşman statüsüne sokacağız. Haydi gözümüz karardı, galeyana geldik, hiçbir şey umurumuzda değil, karşı grupta yer aldığına inandığımız damadı veya gelini öldürdük. Bu evlilikten doğan çocuğu nereye koyacağız? Bu çocuğu hangi tarafa ait kabul edeceğiz?

Düşünün, bu insanlar bizim yengemiz, eniştemiz, dayımız, yeğenimiz, okul arkadaşımız, asker arkadaşımız veya komşumuz! Hangi akıl ve mantıkla bu insanları dışlayıp düşman safına atacağız.

***

Olaylar karşısında sessiz kalınsın, demek gibi bir mantıksızlık yapmayacağım. Bizler siviller olarak bütün gücümüz ve gayretimizle bu olayları protesto edeceğiz. Yetkili makamları göreve çağıracağız. Görevini yapmadığına inandığımız şahıslara karşı gereken bütün yaptırımları uygulayacağız. Bu olaylardan medet uman siyasilere, seçim günü sandıkta gereken dersi vereceğiz.

Biz binlerce yıllık mazisi olan bir milletin ahfadıyız. Bizim devlet geleneğimiz çok köklüdür. Kimsenin maşası olmayız, bu umuda kapılanlara da gereken cevabı vermesini biliriz.

BOP Başkanları da boşuna umuda kapılmasınlar. Biz bir Libya, Irak, Suriye ve Mısır değiliz.

 ***

11-08-2015 tarihli “Oyun Bitiyor mu” başlıklı yazımın son paragrafında şunları söylemiştim;

“ Oyunun sonuna geliyoruz demiştik yazının başında. Senaryoyu yazanlar oyunun sonunda kandırılan Müslüman Kürtlerin desteği ile kurulacak Marksist bir devlet sonrası güney doğu bölgemizin de içinde yer alacağı BÜYÜK İSRAİLİ hedefliyorlar. Ülke için de ise iktidarda kalmak uğruna bu projeye çanak tutuluyor. Tırmanan terör olayları sonucu (bir ayda 30 şehit verdik) halkın bıkkınlık getirip “verelim istediklerini, bu iş bitsin” demelerini bekliyorlar. 

Sonrası mı?

“Ne istediler de vermedik” derler ve kandırıldıklarını söyleyip hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ederler.”

***

Evet! bu oyuna feraset ve aklıselim TÜRK MİLLETİ gelmeyecektir. Bütün çabalar her hesabın üzerinde bir hesabı olduğuna inandığımız Cenabı Allah tarafından bozulacak ve kendilerine döndürülecektir.

Bu sefer her yazımın altına koyduğum “Uyanmak yok, uyumaya devam” sloganımı değiştirerek “ Uymak yok, aklıselim zamanı” diyorum.