Türkiye olarak tarihi bir dönemeçteyiz. 

Bin yıldır Türk yurdu olan, Selçuklu'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar öz Türk kardeşlerimizin yaşadığı Musul ve Kerkük bugün oldu bitti bir referandum ile bizden koparılmak isteniyor!

Kardeşlerimizi bizden koparmaya cüret edenler de yine emperyalist güçlerin oyuncakları...

Türkiye'yi bin yıldır işgal etme, Türkiye'den Türkleri silme düşüncesini atamayan Haçlı İttifakı bu sefer de Kürtler üzerinden yeni bir oyun kurma peşinde. 

Her türlü oyunu kurabilirler ama vatan topraklarımızı korumak noktasında da kararlıyız ve azimliyiz. 

Uluslararası Antlaşmalar bir yana Musul ve Kerkük gibi namusumuz, ecdadımızdan kalan mirasımız toprakları çakal sürülerine bırakmayacağız. 

Tarihte bir devlet kuramamış, devlet teşkilatından, devlet edebinden yoksunlarının bir takım güçleri arkalarına alarak kendi topraklarımızda devlet kurdurtmayız. 

Çünkü devlet sandıkla değil kanla kurulur.  Türk Milleti olarak bunun bedelini çok ödedik, ödediğimiz için de vatanın bir çakıl taşına bin can vermeye hazırız!... 

Türk Milleti olarak binlerce yıl önce Türkistan'da Orhun Yazıtları'na, "Ey Türk! Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir" yazdığımız gibi yeminimizden dönecek değil. 

Musul ve Kerkük bizim yeminimizdir. Türk Milleti için yemin ise namustur, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 

Bunu Haçlı zihniyeti anladığı için karşımıza kendi dikilmiyor onun yerine birkaç çakalı öne sürerek, "Korkmayın arkanızda ben varım" diyor!...

Dün bölgede Molla Mustafa Barzani vardı kullanılıp atıldı, ABD'de kanserden öldü... Bugün de Mesud Barzani var... Sonun ne olacağını hep birlikte göreceğiz... Türk'e kefne biçmenin bedelini er ya da geç herkes öder!

***

Bu bakımdan Türkiye'nin bölgedeki gelişmeler karşısında duruşu olması gerekendir. 

Milli Güvenlik Kurulu'ndan gelen, "IKBY'deki referandum gayrimeşrudur, kabul edilemez" açıklaması ve Bakan Kurulu'nda aynı görüşün ifade edilmesi ardından AK Parti'nin, CHP'nin ve MHP'nin Irak ve Suriye Tezkeresi'ne "EVET" demesi kararlığımızı vurgulamıştır.  

Diğer yandan uluslararası antlaşmalardan doğan garantörlük hakkına rağmen İran, Irak, Rusya ve ABD ile diplomatik temaslarda bulunulması da kararlığımızı göstermiştir.

"Biz referandumu yaparız, Türkiye'de sadece izler" deyip gaza gelenler bir gece ansızın geldiğimizde Türk Ordusu'nun namlusuyla uyanacaktır. 

Fırat Kalkanı ile Suriye'de Kürt Koridoru oluşturmaya çalışanların oyununu nasıl bozmuşsak, Irak'ta da ulusal bütünlüğümüzü bozmaya çalışacak devletçik oyununu yerle yeksan edeceğiz. 

Kıbrıs'ta olduğu gibi Musul ve Kerkük'te de gücümüzü dünya bir kez daha hissedecektir. 

Kimseye bir çakıl taşı vermeyeceğimizi Molla Mustafa Barzani gibi oğlu Mesud Barzani de acı bir şekilde anlayacaktır. 

***

Türk Milleti olarak bundan sonra yapmamız gereken Türk Silahları Kuvvetleri'nin yanında olmak, devlete bu süreçte güç vermektir. 

Ordumuzun her zamankinden çok milletinin özgüvenine ihtiyacı vardır. Çeşitle oyunlarla yıpratılmaya çalışılan şanlı ordumuz, gücünü yeniden toparlayarak yine büyük bir oyunu bozmak için hazırdır... Tarih yazmanın eşiğindedir... 

Suriye'de olduğu gibi Irak'ta ne işimiz var, Kürtlerin de devlet kurmak hakkı gibi hezeyan dolu ifadelere aldırmadan ulusal çıkarlarımıza milli bilinçle sahip çıkmaktır. 

Bölgede amaç sözde Kürdistan'ı kurmak değil küçük İsrail'i oluşturup, Arz-ı Mev'ud hayaliyle Büyük İsrail'in kurulmasının yolunu açmaktır. 

Türkiye'nin Musul ve Kerkük'teki kardeşleri arasındaki bağı koparmaktır. Tıpkı Ermenistan'la Azerbaycan kardeşlerimiz arasındaki bağı koparmaya çalışmaları gibi. Türk yöreleri bize ecdadımızdan mirastır, mirasa sahip çıkmak bizlere namus borcudur. 

Derdimiz, çabamız bunun içindir... Geri durmaya, bölücülerin sözlerine, gayri milli açıklamalara itibar etmeye zamanımız yoktur... 

Gelinen süreçte müttefik kuşatması altında vatan savunmasındayız!... 

Vatan savunmasında durmamız gereken yer ise devletimizdir, bayrağımızdır... 

Allah, İslam'ın son kalesi Türkiye'yi korusun, ordumuzu her daim muzaffer kılsın, duruşumuzu daim, yolumuzu açık etsin... AMİN...