15 Temmuz'dan bu yana dikkat çeken isimlerin başında hiç şüphesiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli geliyor. 

FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde ve sonrasında yürütülen operasyonlarda desteği hiç şüphesiz bir çok faydalar sağlamıştır. 

Geçtiğimiz günlerde MHP liderini makamında ziyaret ederek, 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyduğu dik duruşundan dolayı kendisine şükranlarımı sundum. Kendisine, Konya'da ve tüm Türkiye'de aynı şekilde, 15 Temmuz'da ve sonrasında göstermiş olduğu büyük devlet adamlığının büyük yankı uyandırdığını belirttik. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin büyük bir ihanet hareketi olduğunu söyledi. Bu ihanete karşı millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyulduğunu söyledi. 

Özellikle MHP liderinin üzerindeki, MHP içerisindeki muhalif kesimin “AK Parti'ye yakınlaştı, AK Parti'nin baston değneği oldu” gibi eleştirilere de açıkça cevap verdi MHP lideri Devlet Bahçeli. Söylediği şey; Terörle mücadelede ve FETÖ ile mücadelede AK Parti'nin kendileri tarafından doğru olmayan diğer icraatları konusunda eleştiri hakları saklı olmak şartıyla, sonuna kadar destek vereceklerini yineledi. Bu desteği derin cümleler kurarak açıkladı. Sözlerindeki derinliğin açıklaması şuydu aslında; MHP'nin desteği devlete ve milletedir.

Bu nokta aslında oldukça önemli. MHP lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'dan önce de, 15 Temmuz'dan sonra da, yürütmüş olduğu politikalarda, hep bu anlayışı benimsedi. AK Parti'ye destek verdiği konulara bakıldığı zaman, her birinin devletin ve milletin bekası için olduğunu görmek mümkündür. En güncel örneği; Terör ve FETÖ konusundaki desteği.

Ülkeyi tehdit eden birden çok terör örgütü varken, ülkenin güvenliğinin de bu örgütle mücadeleden geçtiği bir dönemde, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bu mücadelenin içerisinde yer almaması elbette düşünülemeyecektir. Bu anlamda, Sayın Devlet Bahçeli'nin hükümete bu noktalarda vermiş olduğu destekler, hangi siyasi görüşten olursa olsun, Türk milletinin her kesiminden takdir toplamıştır. Hatta gönül rahatlığıyla şunu da söylemek gerekirse; MHP içerisinde Sayın Devlet Bahçeli'yi AK Parti'yle hareket ettiği noktasında eleştirilerde bulunan muhalif kesim dahi, aslında sayın Bahçeli'nin politikalarının ve duruşunun ne kadar isabetli olduğunun farkındalar. Ancak, “Biz haksızmışız, Devlet Bahçeli'yi anlayamamışız” diyemedikleri için bunu söylemediklerini düşünüyorum. Çünkü, özellikle 15 Temmuz'dan sonra herkes tarafından takdirle karşılanan ve takip edilen Sayın Devlet Bahçeli, MHP içerisindeki muhalifler tarafından anlaşılamıyorsa, bunun başka bir açıklamasının olduğunu düşünemiyorum. 

Şırnak ve Hakkari illerinin değiştirilip yerlerine Cizre ve Yüksekova ilçelerinin İl merkezi olma konusunda bile, önerinin iptal edilmesinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin büyük katkısı olduğunu biliyoruz. Hatta bu konuda, Şırnak ve Hakkari'den sivil toplum kuruluşları teşekkür için Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmüş, çeşitli istişarelerde bulunmuşlar ve kendilerini Şırnak ve Hakkari'ye davet ettiklerini de öğrendik. Şırnak ve Hakkari'de her mahalle kahvesinde Sayın Devlet Bahçeli'nin konuşulduğu gibi bir gerçekle de karşı karşıyayız. Durum böyleyken, MHP içerisindeki muhalif kesimin, Sayın Devlet Bahçeli'ye olan haksız ve yersiz eleştirilerine anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Zor dönemlerden geçilen bugünlerde bu kişilerin eleştirilerinin, iyi niyetli olmadığını ve ülkücü duruş ve ahlaka aykırı olduğunu üzülerek söylemek gerek. Hükümet ve devlet ayrımını yapamayan bu kişilerin eleştirileri önemsenmese de mide bulandırdığını da belirtmeliyim. Devlet Bahçeli devletin ve milletin yanındadır. 

İnşallah tüm Türkiye'nin gördüğü bu gerçeği, MHP içerisindeki muhalifler de görür de, “at yarışı oynamaktan” vazgeçerler diyelim! Sevgi, saygı ve dua ile!