Son yıllarda en çok duyduğumuz kelimelerden biri depresyon. Hayatın yoğunluğu ve artan stresin depresyon riskini artırdığı bir gerçek. Peki depresyondan korunmak için neler yapabiliriz?

1. Düzenli uyuyun: Uyku sırasında vücudunuzda salgılanan kimyasal maddeler sizi depresyondan korumaktadır.
2. Düzenli beslenin: Özellikle kan şekerinizi dengede tutmak depresyona karşı önleyicidir. Yüksek kan şekeri ile depresyon oranları artmaktadır.
3. Hareket edin: Depresyona karşı en önemli önlem egzersizdir. Bu konuda pek çok çalışma yapılmış ve olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Egzersizin 15. dakikasından itibaren vücutta stres hormonları azalmaktadır.
4. Hobiler edinin: Kendinize ait meşguliyetleriniz olsun. İş ve aile hayatınızın streslerinden sizi uzaklaştıracak bir hobiniz olsun. Resim yapmak, balık tutmak, el işleri ile uğraşmak, bulmaca çözmek vs gibi hobi sizi hem depresyondan hem de bunama riskinden koruyacaktır.  Bu kişiler diğerlerine göre 7 yıl daha uzun yaşamaktadır.
5. Sağlıklı yağlarla beslenin: Depresyondan korunmada Omega-3 yağ asitlerinin etkisi kanıtlanmıştır. Balık yağı, keten tohumu yağı, ceviz yağı ya da chia tohumu yağı yüksek Omega-3 kaynaklarıdır. Beslenmenizi bu yağlarla destekleyin.

Çok da zor olmayan bu önlemlerle depresyon riskinizi azaltarak sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz.