Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazartesi günü Konya'ya gelerek hem Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri'ne katıldı hem de bir dizi yatırımın toplu açılışını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hatta siyasi hayatının başladığı gençlik yıllarında bile Konya'ya büyük önem veriyor. Bu vesile ile birçok defa Konya'ya ziyaretler yapmış, açılışlara katılmış, çeşitli organizasyonlar katılmıştır. 

Bunun büyük etkisi olacak ki; AK Parti hükümetleri ve Belediyeleri ile Konya büyük yatırımlar aldı. Alt ve üstyapının dışında özellikle yerel yönetimler spora, sosyal hayata, çevreye önemli faydalar sağlayacak yatırımlara imza atıyorlar.

Bu yatırımlardan 99'unu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'ya gelerek toplu açılış töreniyle açılışını gerçekleştirdi. Açılan yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti bir kez daha gösterdi ki; Erdoğan Konya'ya önem veriyor ve Konya'yı çok seviyor. 

Çünkü neredeyse 1 gün boyunca Konya'da çeşitli organizasyonlara katılarak şehirde birçok ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan'ın bu kadar uzun süre kaldığı ve farklı faaliyetlere katıldığı sayılı illerden Konya. 

Bunun yanında elbette Konya'daki yatırımlar da Erdoğan'ın Konya'ya verdiği önemi gösteriyor. 

Bunu yanında Konya, AK Parti hükümetinin şehre olan bu katkısını karşılıksız bırakmıyor. 2002'den bu yana Konya AK Parti'ye en büyük desteği veren illerin başında geliyor. Bu da göz önüne alındığında, Konya'nın artık daha fazla yatırım alması gerektiğini gösteriyor. 

Önümüzde yerel seçim var. Konya ve Konyalı seçimlerde gereğini yapacaktır ancak şunu da söylemek gerekir ki; Konya'ya verilen büyük yatırım sözleri artık gerçekleştirilsin. İşte o zaman Konya, sesini her zamankinden daha gür çıkaracak, her zaman doğrunun daha fazla yanında  olmaya devam edecektir. Selamlarımla.