Bugünlerde herkes bir virüs muhabbetidir tutturdu gidiyor.Kimi;virüsü ,yarasa,kedi, köpek, yılan, böcek’e bağlıyor kimi ilahi cezaya..

Çıktığından beri yazmamaya direndim lakin başkada konu bulamadım.

Geçmişte de bu ve benzeri  bulaşıcı hastalıklarla karşılaştı insanlık.

Bir dönem veba,kolera,veremçiçek …

Kuş gribi,domuz gribi,kene vakalarının kırım Kongo virüsü gibi.

Ebola,sars,mers ile devam etti

Kasım 2005'te kuş gribi vakası ortaya çıkmış yine ülkede olağan üstü hal ilan edilmiş, aşılar ithal edilmiştir. Ülkemizde kuş gribi nedeniyle büyük maddi kayıplar yaşayan kanatlı sektörü için bir önlem paketi açıklanmıştır. Bu paketteki tedbirlerin toplam finansman maliyeti yaklaşık 53.2 milyon TL olmuştur. Şöyle ki; sektörün gelir ve kurumlar vergisi, SSK primleri, elektrik borçları ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borçlarının ertelenmesine, 14 milyon tavuğun bir ay içinde gazla itlafına, 4 milyon tavuğun da kedi-köpek maması yapılmasına karar verilmiştir.

  Köy tavukçuluğu aslında ekolojik dengenin unsurlarındandır.siz kuş gribi salgını var diye gezgin tavukları yok ederseniz, onların yediği keneler başınıza bela olur.Tavuklar kenelerin düşmanıdır.KANAMALI KIRIM KONGO adıyla kene vakaları baş gösterdi,sonra sars,deli dana ve domuz gribi…bunların hepsine ayrı  ayrı aşı ithal ettik.Milyonlarca paramız ilaç firmalarının cebine aktı.O yüzden  her sene bir virüs imal ediliyor.Sadece alınan tedbirler aşı ile kalmıyor.Havaalanlarında ve sınır kapılarında termal kameralar uzaktan ısı ölçerler gibi pahalı cihazlarla donattık, okullarda,karakollarda,bir dizi tedbir aldık.Tokalaşma,kucaklaşma,öpüşme gibi toplumda iletişimi ortadan kaldırdık.Medyanın da ateşli ve magazinsel yayınları insanları bu tür tedbirleri almaya aşı  olmaya ,ıslak mendil,maske gibi ilave harcamalara itmiştir.

Ebola virüsü ise, ayrı bir muamma. İlk olarak 1976 da Zaire’de çıkmış daha sonra  Gine, Sierra Leone, Liberya ve son olarak Nijerya'da  görülmüştür.   

MEYVE YİYEN YARASALAR MARİFETİYLE YAYILDIĞI SÖYLENMEKTEDİR. İŞİN İLGİNÇ YANI 1976 DA ORTAYA ÇIKMASINA RAĞMEN  HİÇBİR İLAÇ FİRMALARI BU GÜNE KADAR AŞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMAMASIDIR.

HİÇBİR MEDYA GRUBU DA BUGÜNE KADAR GÜNDEME GETİRMEMİŞTİR.

DAHA İLGİNCİ EBOLA VİRÜSÜNÜN AŞI PATENT HAKKINI PENTAGONUN ADINA TESCİL ETTİRMESİDİR.

BİR BAŞKA İLGİNÇLİK İSE ABD’ NİN AFRİKA’YA SAĞLIK HİZMETLİLERİ VE MALZEMELERİ YERİNE 300 ASKER GÖNDERMESİ DİKKAT ÇEKMEKTEDİR.

ACABA HASTALIK TEHLİKELİ HALE GELDİĞİNDE TOPLU İMHA GİRİŞİMİNE Mİ GİRİŞECEKTİ?

DÜNYANIN EN BÜYÜK KITASINDA İNSANSIZLAŞTIRMA PROJESİNE Mİ TANIKLIK EDECEKTİK?

ORAYA UÇUŞLARIN, ORADAN GELİŞLERİN, YASAKLANMASINI DA ADIM ADIM GÖZLEMEKTEYİZ.

Bilim kurgu filmleriyle  Hollywood’ un ön aldığı günümüzde insanlıkta yeni bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.Yüz yıllarca Afrika’nın kara ve mazlum insanlarını köleleştirip en ağır işlerinde çalıştıranların gözü şimdi de yer altı zenginliklerindedir.

Türkiye’nin Somali ve Sudan’daki yardım faaliyetlerinden ciddi rahatsızlık duymaktadırlar.

İŞİN EN İLGİNÇ YANI İSE VİRÜSÜN,Türkiye ile kuzey Irak bölgesel Kürt  yönetimiyle petrol ve doğalgaz anlaşmalarının yapılıp petrol akışı ve IŞİD’LE AYNI ANDA ORTAYA ÇIKMASIDIR.”Tarih tekerrürdür” diye devajumu yaşıyoruz.

Ekonomik savaşların sürdüğü,kağıt para ile sanal(kripto)paranın mücadele ettiği,petrol savaşları ile ülke ekonomilerinin taban yaptığı zamanda virüsün ortaya çıkması birbiri ile ilişkilimidir?

Elbette ki bundan öncekiler gibi CORONA VİRÜS ile de mücadele edeceğiz.Bütün bunlardan korunmanın ilk ve en etkili yöntemi temizliğe dikkat etmekten geçmektedir.”Allah temizdir temiz olanları sever” Temiz olmayanın imanı eksiktir.Bunun yanında tıbbın diğer hastalıklarda olduğu gibi bununla da mücadelesindeki kullandığı metotlara uyacağız.

Ebola virüsünde olduğu gibi coronada  biyolojik harp silahı şüphesi var mıdır? Ebolo virüsünün aşı patentini alan pentagon  corono  virüsü için de adım atmışmıdır.Pentagonun biyolojik harp labratuvarları dünyanın çeşitli ülkelerinde varmıdır? Mesala İsrail,çin,hatta birleşik arap emirlikleri,Suud gibi?

Devletimiz virüsle ilgi tedbirleri mükemmel  bir şekilde almıştır.Dünyanın gıpta ile takip ettiği ülkemiz, bunun biyolojik harp silahı olup olmadığını elbet araştırıyordur. 

Coğrafyamızın hassasiyeti

bakımında birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde sokaktaki insanımızdan muhalefetimizden iktidarımıza kadar sorumluluklarımızı unutmayalım.Kimse layüsel değildir.

Sağlık çalışanlarımızın 8 mart tıp bayramını kutlarken bile “sağlıktaki tüm yanlışlar  ve başarısızlıklara rağmen sağlık personelinin gününü kutluyorum” derken laf sokan Sayın Kılıçtaroğlu’nu ciddiye almayalım.

İçeride gönül birlikteliğini oluşturamayan birkaç sandalye için ve sırf “Tayyip karşıtlığı”ndan kendisine benzemeyenlerle yan yana duran sevgili ağabeyim Temel ağabeyin  “ Gelin İslam Birliğini kuralım.Var mısınız” demesini samimi bulmadığımı ve  birleştirmek istediğimiz Müslüman devletlerin“kendi içinde Müslümanları birleştiremezken bizi nasıl bir araya getireceksin?”diye soracaklarını  ifade etmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Doğu Akdeniz’de,Libya’da,Kuzey Irak’ta Suriye’de,Afrika’da, vesair  dünyanın neresinde olursa olsun ülke menfaatlerimizin olduğu her eylem ve siyasette sözünüzle değil gövdenizle yanında değilseniz sözünüz havada kalmaktadır.

SON  SORU:

CORONA VİRÜS; DOĞANIN ÜRETTİĞİ VİRÜSMÜDÜR,LABRATUVARLARDA ÜRETİLMİŞ BİYOLOJİK HARP SİLAHIMIDIR?

Rabbim devletimize,halkımıza ve devletimizi yönetenlere , yar ve yardımcı olsun.