Uçakların gökyüzünde ki hareketlerinin ardından, motorlarından çıkan beyaz toz bulutlarını hepimiz görmüşüzdür. Havaalanı yakınlarında ya da hava trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sıklıkla karşılaşılan, 15-20 saniye içinde dağılan ve kaybolan toz bulutlarını (Contrails). Peki ya hava trafiğinin olmadığı bölgelerde görülen, saatlerce gökyüzünde kalan toz bulutlarına şahit oldunuz mu? Yapay toz bulutlarına? Chemtrails adı verilen söz konusu yapay (kimyasal) toz bulutlarını bu yazımın ardından daha dikkatli takip edeceğinizi ümit ediyorum. 

Peki, Contrails’i anladık ta Chemtrails’in gerekçesi nedir? İnceleyelim bakalım.

Chemtrails adı verilen yapay toz bulutları; alüminyum parçacıkları, baryum tuzları ve etilen dibromür den ibarettir. Alüminyum parçacıklarının, bir izolasyon tabakası oluşturarak güneş ışınlarını yansıttığı, dolayısı ile küresel ısınma ile de mücadeleye yardımcı olduğu iddia edilmektedir! Baryum tuzlarının ise karbondioksit ile bağlanarak etkisiz hale getirdiği, dolayısı ile de sera etkisini azalttığı iddia edilmektedir! Bununla birlikte chemtrails in, kimyasal savaşa karşı insanların aşı edilmesi amacı ile ortaya çıkarıldığı da iddia edilmektedir! Söz konusu gerekçelerin insanlardan neden gizlendiğini ve izolasyon tabakası oluşturmak bahanesi ile havaya salınan metal parçacıklarının 50 km yükseklikteki stratosfer yerine, neden 12 km yükseklikteki troposfere salındığını da sizlerin takdirine bırakıyorum. 

Son olarak chemtrails’in bileşenlerinin etkilerine de bir göz atalım. 

Yoğun alüminyum konsantrasyonlarının olduğu topraklarda, toprağı yüksek pH değerleri nedeni ile tarım yapılamamaktadır. Bununla birlikte alüminyum; ağaçları kurutmakta ve daha kolay yanabilir hale getirmektedir. Alüminyum’un insanlar üzerinde ki etkisi de yadsınamayacak derecededir. Alüminyum oksit beyin hücrelerini etkilemekte, hafıza ve konsantrasyonu zayıflatmaktadır. Alzheimer hastalığına yol açmakta, solunum yolunda hasara neden olmaktadır. Bununla birlikte alüminyum; burun kanamaları ve kanlı dışkının da nedenlerindendir. Böcek ilacı olarak kullanılan, kanserojen ve kimyasal toksin olan etilen dibromür ise; solunum problemleri, boğaz ağrısı, sinüs iltihabı, şişmiş lenf bezleri, öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı, solunum yetmezliği, kalp ve karaciğer hasarına neden olmaktadır.     

Yukarıda sıraladığımız hastalık ve rahatsızlıkların son yıllarda ülkemizde sık görüldüğü sizin de malumunuzdur. Nedeni mi? Cevap için yüzünüzü semaya dönmeniz yeterli!  

Sağlıcakla kalın…