Tohumlarda bulunan, vücudumuzun üretemediği ve dışarıdan almamız gereken

esansiyel yağlar, herhangi bir ısıl işlem ve kimyasal madde uygulaması olmadan, Cold Press yöntemi ile elde edilir. Yüksek basınç uygulanan tohumlardaki vitaminlerin, minerallerin, Omega 3 ve Omega 9 gibi esansiyel yağ asitlerinin en doğal şekilde eldesi sağlanır.

Beslenme, bilinçli bir şekilde planlandığında vücudumuzun gereksinimlerini karşılamanın yanında direncimizi de artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar, daha sağlıklı ve kaliteli

bir yaşam sürmemize destek olur. Gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar, gıdaların doğal olarak tüketilmesinin sağlık açısından çok önemli olduğunu göstermektedir.

Güçlü Antioksidan Koruma

Cold Press ürünlerin yapısında yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Özellikle E vitamini ve diğer antioksidan maddeler özelliklerini kaybetmezler. Bu sayede kan lipidlerinin düzenlenmesinde, damar sağlığının korunmasında, oksijen radikallerinden kaynaklı hücresel hasarın azaltılmasında etkilidirler.

Omega 3, Omega 9 Yağ Asitleri

Omega yağ asitleri vücudun tüm sistemlerinin normal ve sağlıklı olarak fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereklidir. Omega 3 ve 9 yağ asitleri doymamış yağ asitlerinin en önemlileridir ve çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için gereklidirler.

Cold Press ürünlerin bileşimlerinde yüksek oranda bulunan doymamış yağ asitleri, vitaminler ve antioksidan bileşikler, kalp damar sağlığını ve sinir sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur.

Günümüzde tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerinin kalp ve damar sağlığı için en önemli besin maddeleri olduklarını yapılan araştırmalar desteklemektedir.