Her vitamin ve mineralin vücutta bir fonksiyonu vardır ve birinin ihtiyacını diğeri karşılayamaz. Bu nedenle eksiklikleri durumunda desteklenmesi gerekir. Bağışıklık sistemi söz konusu olduğunda ilk aklımıza gelen vitamin C oluyor. Bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmadığını düşünüyorsanız C vitamini doğru bir tercihtir. Birçok besin vitamin C içermektedir. Çocukların beslenmesinde diyete eklediğimiz hangi besinler vitamin C bakımından zengindir? Portakal, mandalina, kivi ve yeşil sebzeleri mutlaka diyetlerinde bulundurmak gerekir. C vitamini depolanan bir vitamin değildir ve fazlası vücuttan ter ve idrar ile atılmaktadır.

Meyve ve sebzeler mevsiminde taze olarak tüketilmelidir. Bekletilmeden doğrandıktan, soyulduktan sonra tüketilmesi önerilmektedir. Açıkta bekletildiğinde hijyenik anlamda kirlenme meydana gelebilir. Ayrıca vitamin değeri düşebilir. Bu nedenle yenilmeden önce hazırlanması doğru olacaktır.

Her çocuk sebze ve meyve tüketmekten hoşnut olmayabiliyor. Ancak diyette yeterli oranda tüketmeleri gerekmektedir. Çocukları bir gıdayı yemeye zorlamak hem psikolojik hem de artan tepkilerle geri gelebilir. Bu nedenle eğer çocuğunuz tüketmekten hoşnut değilse beraber aynı zamanda, aynı meyve/sebzeyi yemeyi deneyin. Çocuğun anne ve babaya olan sevgi ve güveni birlikte gerçekleştireceğiniz bu etkinlik ile yemekte olduğunuz meyve/sebzeye yansıyabilir. C vitamini çok fazla besinde bulunduğu için tercih edeceğiniz gıdalar da çeşitlilik gösteriyor.