Çocukların ilgileri çabuk dağılabileceği için herhangi bir konuya odaklanmaları o konuya uzun süre dikkatlerini vermeleri zaman zaman zor oluyor. Bir çocuğun herhangi bir konuya dikkatini toplama süresi ortalama olarak 20 dakika olduğu düşünülmektedir. Çocuğun hiçbir şekilde odaklanamaması veya dikkatini toplamakta zorluk yaşaması önemli bir problemdir. Hem günlük hayatı hem de okul hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu durumun ebeveyn tarafından fark edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerekir.

Aşırı hareketlilik, tırmanma ve zıplama, küçük ayrıntılara takılmama, uzun süre göz teması kuramama, verilen görevi tamamlayamama, ödevlerini sonlandıramama, günlük işlerini unutma gibi çeşitli belirtileri olabilir. Ebeveyn tarafından gözlemlenmesi ve zamanında fark edilmesi çok önemlidir. Mutlaka uzman hekim desteği alınması gerekir.

Beslenme, çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Toksik içeriğe sahip olmayan, kaynağını bildiğiniz besin kaynakları tercih etmeniz de oldukça önemlidir. Beslenmede ambalajlı ve katkılı gıdalardan kesinlikle kaçınılmalıdır.Bu tarz gıdaların metabolizmaya zarar verdiği bilinmektedir. Çocuklarda zihinsel fonksiyonları desteklemek için öncelikli önerilen besin desteği omega-3 balık yağıdır. Omega-3 balık yağı içerdiği EPA ve DHA beyin fonksiyonlarına ve normal görme yetisinin korunmasına destek olur.  Çocuklar için tercih edilecek balık yağı tercih ederken öncelikle dikkat edilmesi gereken noktalardan biri EPA ve DHA oranıdır. DHA değeri yüksek şuruplar çocuk için doğru tercih olacaktır. Ağır metal içermeyen balık yağları seçmek gerekir. Ayrıca balık yağı doğası gereği balık kokusuna sahiptir bu kokuyu ve tadı baskılarken kullanılan aromalar da doğal aroma olması tavsiye edilir. Mutlaka GMP (Good Manufacturing Practices, İyi Üretim Uygulamaları) koşullarına sahip tesiste üretilmiş olması gerekir. Doğru seçilen balık yağı zihin sağlığına ve bilişsel fonksiyonlara iyi bir destektir.