Bebek cildi gelişimini henüz tamamlamamış olduğundan oldukça hassastır. Çeşitli nedenlerle tahriş olmaya meyillidir. Büyüme devam ederken ciltte gelişime devam eder ayrıca cilt ince bir yapıya sahip olduğu için sıvı kaybı sık yaşanır. Sıvı kaybıyla beraber cilt kuruma eğilimine girer. Cildin kuruması, cilt bütünlüğünün bozulmasına neden olur. Cildin bütünlüğünün korunması için cilt mutlaka nemli olmalıdır. Özellikle kullanılan yağ ve kremlerin bebek cildi ile bire bir uyumlu olmalıdır. Parfümsüz ve doğal içerikli ürünler kullanılmalıdır. Bebek cildi, yeterince nemli tutulmalıdır. Her duş sonrası bebek cildine masaj yapılarak doğal nemlendiriciler uygulanmalıdır. Cilde uygulanan her yağ, krem ve losyon cilt tarafından emilir. Bebek cildinin emici özelliği çok daha güçlüdür. Bu nedenle içerikli ürünler seçmeye özen göstermek gerekir. Duşta kullanılan şampuan ve sabunlar ve katkı maddesi bulunan temizlik ürünleri, kullanılan deterjan seçiminde de toksik etki meydana getirmeyen ve bebek cildi ile uyumlu ürünler tercih edilmelidir.  Alt temizliği yaparken seyreltilmiş zeytinyağı ve benzeri doğal ürünler tercih edilebilir. Bez değişimi daha sık yapılmalıdır. Uzun süre devam eden pişiklerde, mantar veya başka bir enfeksiyon gelişimi açısından doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Doğal bir bariyer olan cilt vücudun ilk giriş kapısıdır. Gelişim sürecinin devam ettiği bebeklik döneminde cildi patojenlere karşı oldukça korunmasızdır. Bu nedenle cilt ile temas eden kıyafet, çarşaf ve örtülerin bebek cildi ile uyumlu olması gerekir.

Bu dönemde doğal Bebek cildi hassas yapıya sahiptir bu nedenle güneş ile cildin direkt temasında alerjik belirtiler meydana gelebilir. Mutlaka güneşlenme süresinde cildi direkt temastan korumak gerekir. Şapka ve siperlik tercih edilebilir. Güneş koruyucu tercih edilecekse bebek cildi ile %100 uyumlu olmalıdır.

Bebek cildinde meydana gelen herhangi bir belirtide mutlaka çocuk doktoruna başvurmak gerekir.