Çocukistan

Yazar: M. Fahri Altınok

Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sunar

Serhat ve Osman polis karakoluna gittiler. Polislerden parmak izinin kime ait olduğunu öğrenmek istediler. Polisler başta kabul etmedi, ama Serhat polisin kulağına bir şey söyleyince polis gülümsedi ve kabul etti. Parmak izini kontrol ettiler. Polis: “Haluk arkadaşınıza aitmiş bu parmak izi.” “Teşekkürler kolay gelsin.”

Ve bu bitirim ikili (!) dışarı çıkar. “Haluk bizim arkadaşımız mıymış?” “Hayır şaşkın. Polis abiye ‘Abi biz dedektiflik oynuyoruz. Söz bir daha gelmeyeceğiz. Sadece parmak izinin hangi arkadaşımıza ait olduğunu bulmaya çalışıyoruz.’ dedim. O da kabul etti.” “Ha anladım. Yani aslında Haluk bizim yöneticiye kötülük hapı yutturan kişi.” “Evet.” “Hemen dedektife gitmeliyiz.” Dedektife giderler. Ancak dedektif: “İyide neden yaptığını bulmamışsınız.” der. Bizimkiler birbirlerine bakışırlar. “Daha ne duruyoruz. Haydi.” “Hangi haydi.” “Ne?” “Hani okunuşu Heidi(Haydi) olan bir hikâye var ya!” “Yürü gidelim anlamında olanı diyorum.” Ve bu bitirim ikili dışarı çıkar. 

“Kim bu Haluk?” “Benim kafada da senin sorunun aynısı var.” “Önce Haluk’un kim olduğunu öğrenmeliyiz.” “Sonra onu bulup neden böyle bir şey yaptığını öğrenmeliyiz.” “Çak!” Ve ellerini birbirine vururlar. Peki Haluk kim? Kötülük hapını o mu içirdi? Yarın devam edeceğiz.

 Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sundu