Çocukistan

Yazar: M. Fahri Altınok

Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sunar

Nasıl, soruyu çözebilen var mı aranıza? Bir tahmininiz var mı? Yalnız bu soru zor bir soru, yani bence birden fazla tahmin üretin. Belki bulursunuz. Serhat ve Osman soruyu birkaç kez okudular. “Hızlı olmalıyım. 1 saatimiz var.” “Merak etme istersen soruyu yeniden bir okuyalım.” Soruyu tekrar verme amacım ‘1.’den başlamaya ne gerek var. 7.’den başlasam ne olur ki?’ diyen gardaşlarım için soruyu tekrar yazıyorum. Bu arada o gardaşlarım için üzülüyorum, okumadıkları için. :):):)

Gece bekçisi görevini yaparken bir ses duyar: ‘Kemal ne olur öldürme beni, yalvarırım.’ Gece bekçisi hemen olay yerine gider. Olay yerinde bir ceset ve 15 kişi vardır. Bekçi hiç sorgu sual etmeden doğru suçluyu bulur ve kelepçeler. Bu nasıl olabilir?

“Bir dakika! Olay yerinde 15 kişi mi var?” “Aha. ” “Aha ne ya?” “Sanki aklıma bir şey geldi. 15 kişiden biri ölü mü?” “Ben nereden bileyim. Belki 16 kişiden bir ölüdür.” “İyi de bize onu sormamış ki.” “Haklısın bu nasıl olmuş diye sormuş.” “Suçluyu nasıl sorgu sual etmeden bulmuş ki?” “Bilmem.” Biraz düşünür bu iki kafadar. Serhat bir süre sonra bir şey bulur sanki. “Sorgu sual etmeden mi?” “Bu soruna yanıt vermek istemiyorum. Çünkü sadece 15 dakika kaldı.” “Galiba bir şey buldum.” “Nasıl bir şey buldun?” “E buda artık gelecek bölüme kalsın ha” Şaka, şaka. “A gelecek bölümdeymiş.” Gene şaka. Ama fazla yazdım. Artık gelecek bölüme kaldı. Ha bu arada az daha düşünün.  

Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sundu.