Çocukistan

Yazar: M. Fahri Altınok

Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sunar

Serhat o gece uyuyamamıştı -zaten hep öyle oluyor(!)-. Osman neden vazgeçmişti? Ne olmuştu? Ertesi gün Osman’ın yurduna gitti. Osman’ın odasına geldi ve kapıyı tık tıkladı. Sonra kapı açıldı. “Neden çat diye gittin?” “Her pek gizli ajana bir zaman sonra belirli bir zamanda çözmesi gereken bir polisiye sorusu sorarlar. Ben de mahkemeden dolayı soruyu çözmeyi unuttum. Bu son gün. Sana taşınana kadar vakit geçerdi.” “Soruyu ben de görebilir miyim?” “Tabii ki.” Ve odaya girdiler. Sonra Osman bir defterin sayfalarını karıştırdı. O sırada defterden bir kâğıt düştü. Serhat o kâğıdı aldı ve: “Bu senin galiba.” dedi Osman’a. Osman, Serhat’tan hemen kâğıdı aldı. “Evet benim.” Sonra da onu bir sayfanın arasına koydu. “Hah işte buradaymış.” Soru şuydu: 

Gece bekçisi görevini yaparken bir ses duyar: ‘Kemal ne olur öldürme beni yalvarırım.’ Gece bekçisi hemen olay yerine gider. Olay yerinde bir ceset ve 15 kişi vardır. Bekçi hiç sorgu sual etmeden doğru suçluyu bulur ve kelepçeler. Bu nasıl olabilir?

İkisi de soruya bakıyorlardı. Çok ilginç bir soruydu bu. Peki, bu ikili bu soruyu çözebilecekler mi? Umarım bu soruyu çözersiniz. Yarın devam edeceğiz.

Bu arada sorunun kaynak kitabını da yazıyorum.

Kaynak: Kafa Patlatan Zeka Soruları………-yazarını bulamadım-    

Yenigün Gazetesi Çocukistan’ı Sundu