Çocukların saçları oldukça hassastır büyüdükçe saçlarının yapısı da değişir. Bebeklikte az olan saçlar zamanla kalınlaşır ve gürleşir. En uygun olanı çocuğunuzun doğal güzelliğini, mümkün olduğunca korumaktır. Aşağıda size çocuklarda saç bakımının nasıl olması gerektiği ile ilgili birkaç öneri de bizden..

Her şeyden önce, bebeğinizin çok az saçla doğması endişelenecek bir durum değildir. Birkaç ay içinde saçları çıkacaktır. Her çocuğun kendine özgü saç gelişimi vardır. Zamanla saç gelişimi ve rengi kendini belli eder. 

Çocuklar içeriğinde birçok vitamin ve protein olan dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar. B7 vitamini (biotin) çocukların saç sağlığı için çok faydalıdır. Sağlıklı saçlarını desteklemek için beslenme programlarına ekleyebilirsiniz. 

Çocukların saçları, ideal olarak iki günde bir yıkanmalıdır. Her gün yıkanması gerekmez, bu saçları kurutabilir. 

Çocuğunuzun saçlarının doğal pH dengesini korumak için her zaman hipoalerjenik saç ürünleri tercih etmeyi unutmamalısınız.

Çocuğunuzun düğüm olan ve taraması zorlaşan saçlarını doğanın mucizesi olan hindistan cevizi yağı ile kolaylaştırabilirsiniz.  Avucunuzun içine birkaç damla Hindistan cevizi yağı aldıktan sonra ve saç köklerinden başlayarak çocuğunuzun saçına uygulayabilirsiniz. Günde bir kaç kere saçların taranması saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur ve kafa derisinde kan dolaşımını arttırır.

Çocuğunuzun saçlarına zarar veren  aletlerden ve saç boyalarından uzak durmalısınız. Bu şekilde, çocuğunuzun saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca unutmayın, uyumadan önce çocukların saçları iyice taranmalıdır ve tokalar çıkarılmalıdır.

Sağlık dolu günler dileriz.

Kaynaklar

Rele A., MOHILE RB. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. j, CosmeSt.c i., 54, 175-192.

Gavazzoni Dias, M. F. (2015). Hair cosmetics: An overview. International Journal of Trichology, 7(1), 2. doi:10.4103/0974-7753.153450