Bugün tüm dünya çocuklarının bayramı 23 Nisan. Her ne kadar evlere kapansak da yine de çocuklar ile birlikte yapacağımız boyama, şiir, şarkı ve oyunlar ile onlara bayram havası yaşatmaya çalışıyoruz. Yaşıtları ile zaman geçiremedikleri bu zamanlarda en iyi arkadaşları biz ebeveynleriyiz. Onların bu bayram coşkusuna katılmak da biz arkadaşlarına düşüyor. Kuracağımız ilişkiler ve oyunlar onların gelişimi için en iyi araçtır. Ruhsal sağlıklarını oyunlar ve sevgimizle güçlü tutabiliyoruz. Bunun yanı sıra bedensel olarak da desteğe ihtiyaçları var. Yeterli ve dengeli beslenmek temel dayanağımız olmalıdır. Özellikle Korona salgınına karşı bağışıklık sistemini de destekleyecek takviyeler arayışına giriyoruz. Peki çocuklar için en doğru ve güvenilir ürünler nelerdir? Çocuklar için seçeceğimiz besin takviyelerine öncelikle inanmamız ve güvenmemiz gerekir. Bu güveni sağlayacak temel nokta ürünün GMP (Good Manufacturing Practices) İyi Üretim Uygulamaları standartlarında üretilmiş olmasıdır. GMP şartları ürünü iç ve dış koşullarda koruyucu önlemleri içerir. Seçilecek ürünün öncelikle GMP’li olması gerekir.

Çocukluk döneminde özellikle D vitamini gelişimin normal işleyişi için gereklidir. Seçilecek D vitaminin BHA ve BHT gibi koruyucu sentetik maddeler içermemsine özen göstermek gerekir. D vitamini kemik gelişimi, diş gelişimi ve bilişsel gelişim gibi birçok noktada etkinliği olan bir vitamindir. Evlerde kaldığımız son zamanlarda güneşi de göremiyoruz. Güneşli günlerde perdeyi camı açarak güneşin içeriye girmesine izin vermeliyiz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmasına destek olmak için C, A ve E vitamini, normal büyümeyi sağlamak için B grubu vitaminler, okul başarısını desteklemek için B12 vitamini tüketilmesi önerilebilir. Boy uzamasının hızlı olduğu ikinci çocukluk döneminde çinko iyi bir destekleyicidir.  Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak hastalıklardan korunmaktaki ilk adımdır. Omega 3 balık yağı çocuklarda güçlü bir bağışıklık desteğidir. Ayrıca beyin fonksiyonlarına ve normal görme yetisinin korunmasına balık yağı içerisinde bulunan DHA destek olur.  Lezzetli ve doğal aroma ile tatlandırılmış, DHA değeri yüksek şuruplar doğru tercih olacaktır.

Çocukların sağlığı gündeme geldiğinde hep daha temkinli oluruz. Öyle olmalıyız da… Gerekli özeni göstermeli ve mutlaka bir çocuk doktoru gözetiminde gelişimlerini yakından takip etmeliyiz.

Tüm çocuklara sağlıklı ve mutlu bir bayram dilerim.