Cildimiz, en büyük organımız. Tüm vücudumuzu sarıp sarmalayan, koruyan, dünya ile iletişim kuran çok fonksiyonel bir organ. Dış dünyanın zararlı etkilerine de en fazla maruz kalan organ. Ayrıca içimizde olup bitenlerle ilgili de önemi bir bilgi kaynağı.

Yazın ultraviyole ışınlarla ve sıcaklıkla baş etmeye çalışırken, kışın kuru havası ve soğukla baş etmeye çalışıyor. Eğer iyi bakmaz ve yeterince korumazsak hızla yaşlanıyor.

Sağlığı ve bütünlüğü hepimiz için önemli. Güzel görünebilmenin de en önemli anahtarı cilt sağlığı.

Cildin sağlıklı olabilmesi için uygulanması gereken ilk adım cilt nemini korumak, çünkü ancak yeterince nemlendirilmiş bir cilt sağlıklı bir şekilde işlevlerini getirmeyi sürdürebilir. Cildin nemini korumak için mutlaka bol sıvı tüketmek ve düzenli egzersizlerle kanlanmasını ve beslenmesini sağlamak gerekiyor.  Ayrıca dermal sıvı kaybını önlemek için doğal bir bariyerle cildi korumak gerekiyor.

Hindistan cevizi yağı, hem içerdiği doğal yağ asitleri ve sağlığı destekleyen etken maddeler hem de kendine özgü hoş aroması ile cilt sağlığı için güzel bir seçenek.

Cildi nemlendirmenin yanı sıra, alerjik ya da otoimmün cilt problemlerinde antiinflamatuar etkisiyle yatıştırıcı bir özellik gösteriyor. Ayrıca antibakteriyel ve antiviral etken maddeler de içeriyor ve bu sayede ciltte oluşabilecek küçük enfeksiyon odaklarını engelliyor.