Hamilelik döneminde hormon değişiklikleri ve hızlı kilo alımı sonucu derinin gerilmesi karın, bel, göğüs ve kalçada çatlakların oluşumuna neden olur. Gebelik öncesi sağlıksız beslenme, sigara ve alkol gibi oksidanlara uzun süre maruziyet, günlük egzersiz yapmamak ve genetik yatkınlık çatlakların oluşma riskini artırır. 

Gebelik sırasında çatlak oluşumunu en aza indirmek için, öncesinde sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşamak alınması gereken başlıca önlemdir. Gebelik sırasında ise vücut nemini hem içten hem de dıştan desteklemek gerekir.  Bol bol su içerek yeterli sıvı tüketimi sağlanırken, dışarıdan da doğal nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Kullanılan nemlendiricinin doğal olması ve kimyasal içermemesi, bu kimyasalların geniş cilt yüzeyinden emilerek kana karışabileceği için, hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından önemlidir. 

Hindistan cevizi yağı ve kakao yağı hem iyi birer cilt nemlendiricisi hem de çatlakların oluşumunda önleyici iki doğal yağ. Çatlak oluşan bölgelere bu yağlarla hafif masaj yapmak, kan dolaşımını arttıracağından cildin yenilenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca cilt nemini dokuya hapsederek, kuruma, pullanma ve kaşıntı gibi problemlerin önüne geçmede destekleyici olacaktır.