Herhalde bu mevsim soğuk bir yer ararsanız Chicago iyi bir alternatif olabilir  Chicago Aralık – Ocak aylarında -32 derecelere varan soğuğu ve meşhur rüzgarı ile kış aylarında cilt düşmanı bir şehir. Cilt kış aylarında, özellikle de rüzgarlı havalarda kurur. Kuruyan cilt çatlamaya eğilim gösterir ve çatlayan ciltte de içeri girmemesi gereken partiküllerin girmesi nedeniyle yangı (enflamasyon) oluşur. Oluşan yangının en önemli belirtisi de kaşıntıdır. 

 Tüm bunların sonucunda kısır bir döngüye giren cilt kaşındıkça zedelenir, zedelendikçe yangı artar ve daha çok kaşınır. Bu döngüyü kırmanın en iyi yolu cildin nemini korumaktır. Nemini korumak için iki önemli yol vardır. Birincisi bariyeri sağlam tutmak, ikincisi nem desteği sağlamaktır. Cildin bariyeri korunmaz ise ne kadar nem desteği sağlanırsa sağlansın kuruyacaktır.

ABD’nin kuzey eyaletlerinde özellikle de kış aylarında bu nedenle herkesin çantasında bir dudak nemlendirici krem bir de el kremi görebilirsiniz. Cildinizin bariyer özelliğini en güzel yağlarla koruyabilirsiniz. Bazı yağların halihazırda mikroorganizmalara karşı etkinliği de olduğu için çatlayan cildi korumada daha da etkili olacaklardır. 

Hindistan cevizi ve chia tohumu yağı cildin bariyer özelliğinin korunmasında ve kuruyup çatlamanın önlenmesinde önemlidir. Özellikle sık sık elinizi yıkamak gibi bir alışkanlığınız varsa mutlaka akabinde bir krem sürün. Cilt sadece el ve dudaklardan ibaret değil tabii. Bu nedenle banyo sonrası nemlendirmek de çok önemlidir. Yine kış aylarında çok sıcak suyla yıkanma alışkanlığınız varsa cildiniz daha da kuruyacaktır, dikkat etmenizi öneririm.

 Bol güneşli günlere ulaşana kadar kendinize ve cildinize iyi bakın…