Çevre kelimesi; yaşadığımız alan, içinde hayatımızı sürdürdüğümüz bölge olarak tanımlanabilir. Zaten önemli olan çevrenin tanımı değil, onu nasıl tuttuğumuz, ona nasıl davrandığımızdır.  Hepimizin yaşam sürdüğü, bulunduğu belli bölgeler vardır. Zamanımızın büyük bir bölümünü evde, okulda veya iş yerimizde geçiririz. Ancak çevreyi temiz tutmak ifadesinden kasıt, sadece bu alanları temiz tutmak değildir.

 Buradaki çevre kavramı genel anlama sahiptir ve tüm dünyayı hatta evreni kapsar.    Atalarımızın meşhur bir sözü vardır: ''Aslan yattığı yerden belli olur.'' Genel anlamda kişiliğimiz nasılsa çevremiz öyle olur.  Ya da çevremiz nasılsa, yaşadığımız alan nasılsa o da kişiliğimizin nasıl olduğunu yansıtır. Çevre kirliliği sadece bir insanın nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bildirmez elbette. Çevre kirliliğinin ortaya çıkardığı birçok olumsuz sonuç vardır.  Bu olumsuz sonuçları en kötüsü ise sağlık problemleridir. Kirli bir çevrede sağlık problemleri daha çok yaşanmaktadır. Mikropların daima kirli bölgelerde yaşar ve insanların hastalanmasına sebep olurlar. Çevre temizliğinin dinimizdeki yeri de önemlidir.  Dinimiz her zaman temizliği emretmiş, kirlilikten uzak durmamızı tavsiye etmiştir.    Daha sağlıklı bir hayat istiyorsak çevremizi temiz tutmalıyız. Çevreyi hiç kirletmezsek, zaten temizlememize de çok gerek kalmayacaktır. 

Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam. Yani kısaca canlı varlıkları etkileyen dış tesirlerin tümüne çevre denir. Çevre geleceğimiz icin çok önemli katkılarda bulunur. Eğer çevremizi kontrol altında tutamazsak, bu bizim için ilerde pişman olunacak bir duruma gelir. Yaşam ve çevre birbirlerine bağlı iki önemli yaşam çerçevesidir.Çöpleri, çöp poşetinin ağzını sıkıca bağladıktan sonra çöp kutusuna atmalıyız.Yere tükürmemeliyiz.Ormanları korumalıyız.Ağaçlara zarar vermemeliyiz.Çimlerin üzerinde ateş yakmamalıyız.Hayvanlara zarar vermekten kaçınmalıyız. Denizleri kirletmemeliyiz. Evcil hayvanlarımızın atıklarını temizlemeliyiz. Çevremizi sahiplenmeli, değerini ve önemini çocuklarımıza öğretmeli, büyüklerimize de anlatmalıyız. Enerji tasarrufu kullanmalıyız. Pis suları sokağa dökmemeliyiz. Biten Pilleri pil kutusuna atmalıyız. Piknikten sonra ateşimizi söndürmeliyiz ve asla yerde çop bırakmamalıyız. Kağıt,teneke,cam,pil gibi geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutularına atmalıyız. Böylece çevremizi temiz tutmuş oluruz. Bu haftaki yazımı şu slogon ile bitirmek istiyorum, Temiz çevre güzel ve sağlıklı yaşam demektir.