FIFA’nın ve ligimizin tecrübeli hakemlerinden olan Cüneyt Çakır, zaman zaman eleştirilerimizin arasında yer alsa da Medipol Başakşehir - Atiker Konyaspor maçında yardımcı hakemleri ile birlikte başarılı bir yönetim sergiledi. Oyunun hızını kesmeme konusunda geçtiğimiz sezondan bu yana büyük çaba gösteren Çakır, bu maçta da oyunun akışına etki edecek düdükler çalmayarak zevkli bir 90 dakika izlenmesine büyük katkı sağladı. Geniş çerçeveden baktığımız zaman geride bıraktığımız iki haftada tüm hakemlerimizin ortak çabası maçın akışını kesmemek. Umarım bu tutum ligimizin sonuna kadar devam eder ve seyir zevki yüksek müsabakalar izleriz.

Maçın ilk yarsında tempolu bir müsabaka izledik. Avantajın doğru uygulandığı zaman neler olacağını gösteren pozisyonların olduğu ilk yarıda, dikkat çeken bir diğer hususta Cüneyt Çakır’ın göstermiş olduğu sarı kartlar. 3. Dakikada Adebayor, 12. Dakikada Ferhat Öztorun, 25. Dakikada Attamah, 39. Dakikada Mahmut ve 46. Dakikada Clıchy’ın gördüğü sarı kartlar geniş izlendiği takdirde ders niteliğinde pozisyonlar olarak gösterilebilir. Maalesef geçtiğimiz sezondan bu zamana kadar buna benzer kartların es geçilmesi çok tartışılmıştı. Cüneyt Çakır’ın tüm bu pozisyonları kartsız geçmemesi tüm hakemlerimize örnek teşkil etmeli. 

İkinci yarıda dört sarı kart bir kırmızı kart gösteren Cüneyt Çakır, 9 sarı bir kırmızı ile maçı tamamladı. Tartışmalı pozisyonların fazla olmadığı maçta kırmızı olması açısından Ali Turan’ın pozisyonunu değerlendirmek gerekirse Çakır doğru bir karar verdi. Ali Turan’ın maç boyunca Moke’nin açığını kapatmaya çalışması belki de kırmızı kartı getirdi diyebiliriz.