2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu bu hafta sonunda oynanacak karşılaşmalar ile tamamlanacak. Bu yıl Cemil Usta Sezonu Şampiyonu olan Başakşehir Spor Kulübünü ve taraftarlarını tebrik ediyorum. Bu yıl şehrimizin gururu İttifak Holding Konyaspor taraftarları için zor bir yıl oldu. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün ardından oynanan karşılaşmalarda Konyaspor, en büyük gücü olan taraftarından mahrum kaldı. Konyaspor taraftarı takımına, şehrine, milli ve manevi değerlerine gösterdiği hassasiyet ile alkışı hak ediyor.

İyisiyle kötüsüyle 2019-2020 Süper Lig sezonunu geride bırakacağız. Konyalılar olarak şehrimizin gururu İttifak Holding Konyaspor'a yeni sezonda daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Konyaspor yönetiminin Genel Kurul öncesinde şehir ile birlik halinde güzel projelere imza atacağına inanıyorum. Pandemi sebebiyle lig maçları seyircisiz oynandı. Maçların seyircisiz oynanması sebebiyle tüm takımlar gibi Konyaspor da gelir kaybı içerisine girdi. Konyaspor yönetimi korona virüs dünyada etkisini göstermeden önce geleneksel hale getirmeyi planladığı Konyaspor Kültür, Sanat, Spor ve Alışveriş Festivali’nin ilkini 23-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecekti. Yapılacak bu festival ile Konyaspor Kulübü büyük gelir elde edecekti. Ancak yaşanan salgın ve kısıtlamalar sebebiyle bu festival iptal edildi.

Konya halkı olarak takımını ligde tutan taraftar, takımına destek vermek konusunda da gereğini yapar. Bu anlamda Konyaspor yönetiminin Yönetim Kurulu Üyeleri ile istişare ederek, Konyaspor'un pandemi sebebiyle düşen gelirlerini artırmak anlamında Konya Store’da kulübe gelir getirici, bir hafta sürecek bir alışveriş festivali başlatılmalı. Bu kampanyaya da başta Konya protokolü olmak üzere Konya milletvekilleri, Konyalı olup Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer şehirlerde yaşayan Konyalılar ile Konyalı bürokratlar da elinden gelen desteği vermeli. Böylece Konyaspor'un kasasına girecek para ile kulübün ekonomik durumunun düzeleceğini, Konyaspor yönetiminin yeni bir yol haritasını rahatlıkla çizeceğini düşünüyorum.

Özellikle yeni sezon öncesinde 2020-2021 Süper Liginde Konyaspor’umuzun formaları yapılırken Büyük Konyaspor taraftarının önerileri alınmalı ve Konyaspor’umuza yakışacak forma tasarımı yapılmalıdır. Yine bu güzel formaların ardından son yıllarda yapılan forma tanıtımı da pandemi kuralları dikkate alınarak güzel bir şekilde hem tanıtım filmi, hem de forma lansmanı gerçekleştirilmeli. Sezon öncesinde Konya'nın giriş çıkışlarına ve ana caddelerine şanlı Konyaspor’umuzun bayrağı asılmalı. Ben bir gazeteci ve Konyaspor taraftarı olarak Konya Store’da başlatılacak kampanyaya gereken desteği vermeye hazırım.