BURSA'NIN ULUDAĞ'I VARSA, KONYA'NIN ALADAĞ'I VAR

Yıl boyunca çalışıyor kendimize pek fazla zaman ayıramıyoruz maalesef, yaz gelince tatil planları yapıyoruz ama işlerin yoğunluğundan bu sefer de fırsat bulamıyoruz.

Kış gelince yazın gideceğimiz tatilin hayallerini kuruyoruz çocuklarımızla ve adeta stres yüklüyoruz üzerimize. Kar yağınca hemen kendimizi dışarı atıyor çocuklarımızla birlikte olup kardan adam yapıyoruz veya küçük tepecikler oluşturup kaymaya çalışıyoruz bir nevi çocuklarımızı ve kendimizi avutuyoruz aslında. Kaymak için Bursa Uludağ uzak geliyor, Konya'ya en yakın Isparta Darvaz veya Erciyes'e gitmemek için kendimize ve çocuklarımıza bahaneler uyduruyoruz.

Ama Konyalılar olarak kendimizi ve çocuklarımızı avutmayacağız artık. Çünkü Konya Merkeze 50, bilemedin 60 kilometre uzaklığa, Derbent ilçesinde bulunan Aladağ'a kayak merkezi yapılıyor. Hem de Türkiye'nin 5. Büyük pistine sahip olacakmış. 

Geçen yıl davet edilip gidemediğimDerbent Aladağ'a geçtiğimiz hafta sonu Büyükşehir Belediyesinin bir organizasyonu ile gittik. Derbent 4 bin 4 yüz nüfusu ile şirin bir ilçe, Beklediğimden daha mükemmel bir yer. Hele de Aladağ'a çıktığımızda en başta manzara aldı götürdü bizi hayallere!

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek ve Konya Valimiz Sayın Yakup Canbolat, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile birlikte geçti kameralarımızın karşısına ve müjdeyi orada verdi! Bölgeyi kış turizmine kazandıracaklarını ve tesislerin açılışını İnşallah 17 Aralık 2017 tarihine yetiştireceklerini söyledi. Yani anlayacağınız artık kışın kaymak için ne Bursa Uludağ'a, ne Isparta Darvaz'a ne de Erciyes'e gideceğiz. Alacağız kayak takımlarımızı ve çocuklarımızı yanımıza Hemen ayağımızın altındaki Derbent Aladağ kayak merkezine! 

Bu arada yeri gelmişken Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı tebrik etmeden geçemeyeceğim, Azminin zaferini kutlayabilir. Geçen yıl bir Twet atmıştım “Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ın Aladağ kayak merkezi için gösterdiği çabanın onda birini Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu Aladağ Yer köprü şelalesi için gösterseydi” diye. Bu arada Hadim Belediye Başkanını da tebrik etmek istiyorum. Hadim Aladağ yer köprü şelalesinin proje animasyonunu izledim. Gerçekten çok güzel bir projeye benziyor. İnşallah en kısa zamanda iki proje de bu yıl sonuna tamamlanır da Konyalılar olarak Yazın Hadim Aladağ'a Şelalenin o eşsiz manzarasında pikniğimizi yapmaya, kışın da Derbent Aladağı'ın yine eşsiz manzarasında kış sporumuzu ve kayağımızı kaymaya gideriz.

 

Sevgili dostlar burada sloganımızı da yazarak yazımızı bitirelim “ BURSA'NIN ULUDAĞ'I VARSA, KONYA'NIN ALADAĞ'I VAR” saygılarımla!