Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, karıştığı kebapçı olayından sonra uzun süre gündemde kaldı. Birçok kişi hakkında konuştu, yorum yaptı, fikrini beyan etti. Ancak konuşmayan tek bir taraf vardı bağlı olduğu kurum. Türkiye Futbol Federasyonu tam bu olayın üzerinden 10 gün geçtikten sonra açıklama yapma gereği duydu. Açıklama ise Fatih Terim’in Milli Takım’dan ayrılması olmuştu. Her ne kadar uzun bir süre sonra bu karar alınsa da toplumun ortak kanısı doğru bir karar olması oldu. Ancak bu kararların ardından tartışma her zaman olduğu gibi yine son bulmadı. Asıl konu ‘’tazminat’’.
Milli Takım’ın ne kadar önemli bir nokta olduğunu futbolcusundan antrenörüne kadar herkes biliyor. Yine aynı şekilde Milli Takım’ın hocasız kalmayacağını da hepimiz biliyoruz. Ancak o mühim yer ne zaman rant kapısı olursa işte o zaman işler değişir.

Sayın Terim egolu bir insan olduğu kadar parayı sevende birisi. İşte ondan dolayı tazminat hak talep etmek için kovuldum dedi. Arkasından Türkiye Futbol Federasyonu ters bir hamle yaparak hoca istifa etti anlamı taşıyan bir mesaj yayımladı. O oldu bu oldu derken, kimisi alsın dedi, kimisi bıraksın da alt ligler gelişsin dedi. Ancak ne olacağı konusunda halen muallak bir durum var. Ortada tek bir gerçek var ise o da o tazminatın kesinlikle verilmemesi. Nedeni ise gayet açık ve net.

Sinyor Terim’in Milli Takım’dan ayrılmasına neden olan olay tartışmasız mekân basması. İşte bu durumlar söz konusu oldu mu tazminatı vermeme noktasında birçok kanunu önüne sunabilirsiniz. Bulunduğunuz kurum Türk futbolunun en tepesi. Zirvenin de oluşmasını sağlayan bir konu var ise o da kuruluşun koymuş olduğu kanunlar. Bunun sözleşme maddesi var etik kurallar kanunu var. Yani anlayacağınız var oğlu var. Sen kalk eşkıya gibi mekân bas sonrasında o kurum etik kuralları devreye sokmasın! O etik kurulunun maddelerini tek tek yazmışlar. 10. Maddeden 13. Maddeye kadar kitaplara konu olmuş. O maddelerin tek bir içeriği var o da çalışanların yapamayacağı davranışlar. Bu maddeler devreye sokulmuyorsa, tazminat konusu herkesin ağzından düşmüyorsa neden kural diye kitaba yazılmış. Türkiye Futbol Federasyonu çıkacak o maddelerden dolayı kovdum diyecek. Sen bunu söylemezsen tabi ki herkesin ağzına sakız olur. Şimdi sormak lazım Türkiye Futbol Federasyonu mu büyük Fatih Terim mi? Verilecek olan parada herkes hakkı yok mu? En aşağıdan en yukarısına kadar o makamları o formayı hayal edenlerin hakkı yok mu? Bunları konuşamayıp üzerine para bağışlansın demekle kimin parası kimin hakkı gasp edilmiş oluyor?

Türkiye Futbol Federasyonu bazı sistemlere bağlı bir kuruluş olmadığını göstermesi lazım. Özerk olduğunu hatırlayarak ben böyle karar verdim bu da böyle olacak demesini bilmeli. Onun sözü bunu lafı derken, futbolumuzun günden güne çöküşünü, takımlarımızın bağlı oldukları kuruluşu hiçe saymaları kolaylaştırılıyor.

Ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin…