Daha önce araştırma ve okuma odaklı olarak kullanılan kütüphaneler, bugün farklı amaçlara da hizmet ediyor. Özellikle son yıllarda fiziki imkanların artmasıyla daha da geliştirilen kütüphaneler, öğrenciler için ders çalışma alanları olarak da kullanılıyor. Bu anlamda, devlet ve yerel yönetimler tarafından kurulan kütüphanelerin yanında özel kütüphaneler de bulunuyor. Bu kütüphanelerden biri de Özel Arinna Kütüphanesi. Kütüphanenin açılmasına öncülük eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Eğitim Koçu Yağmur Demir , bu kütüphanenin her yaş grubuna hitap ettiğini belirterek haftanın her günü açık olduğunu kaydetti.

4-4-42

BU KÜTÜPHANE HERKESE ÖZEL ALAN SAĞLIYOR

Yağmur Demir, 3 yıldır faaliyet gösteren bakanlığa bağlı bu özel kütüphanenin öğrencilerin ev ortamından uzaklaşıp kendilerini fiziki ortam olarak uygun hissedebileceği bir alan olduğunu dile getirerek, “Burası öğrencilerin hazırladıkları programları uygulayabilecekleri, verimli çalışma ve aktif bir şekilde kullanabilecekleri bir alan. Bireysel çalışma masaları, sınav gruplarına yönelik KPSS, LGS, YKS ve okuma kitapları bu kütüphanemizde mevcut” dedi.

4-3-42

KÜTÜPHANE HER YAŞA HİTAP EDİYOR

Özkaya: 'Sanatı kendim için yapıyorum' Özkaya: 'Sanatı kendim için yapıyorum'

Özel Arinna Kütüphanesi hakkında açıklamalarda bulunan Demir, “Öğrencilerime rahat bir çalışma ortamı sunmak amacıyla bu yola çıkmıştım. Buraya geldikleri zaman öz disiplini sağladıklarını, daha ciddi ve bilinçli olduklarını gördüm. Bu açıdan kütüphanenin onlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Geriye dönüşteki memnuniyetler de bunun üzerineydi. Bu yönden güzel ve başarılı bir ortam oldu. Çoğu insanın bu tarz kütüphane ortamına ihtiyacı var. Mesela dershaneler tıklım tıklım dolu oluyor ve bireysel çalışma alanları her zaman sağlanamıyor. Ama kütüphanemizde herkese ait alanlar ve bireysel çalışma masaları mevcut. Bu kütüphane sadece öğrenciler ile kısıtlı değil. Home ofis şeklinde çalışan ama dışarıda da işlerini yürüten kişiler oluyor. Burası onlara da çalışabileceği bir ortam sağlıyor. Kütüphanemiz her yaş grubuna hitap ediyor. Ayrıca burası koçluk temelli bir kütüphane. Bu açıdan kütüphanemiz diğer kütüphanelerden farklılık taşıyor” şeklinde konuştu.

BURADA EĞİTİM YERİ ATMOSFERİ VAR

Kütüphanenin faaliyete geçme sürecinden bahseden Demir, şunları dile getirdi, “Bu süreç benim kafamda pandemiyle başladı. Aynı zamanda Edebiyat Öğretmeniyim ama koçluk alanına yönelince öğrencilerle içli dışlı olmam farklı bir boyuta taşındı. Kendilerine yol gösterilmesine ihtiyacı olan öğrencilerimle bu yola çıktım. Bu yüzden kütüphaneyi açmam konusunda öğrencilerim ve çevrem beni teşvik etti. Hem onlar için hem de kendim için çok iyi oldu. Buraya gelen öğrencilerimin ne yaptıklarıyla ilgileniyorum. Takip ve gözetim altında olmaları öğrencilerin hoşuna gidiyor. Buraya geldikleri zaman eğitim yeri atmosferini hissetmeleri benim içi önemliydi ve bu sağlandı.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay