AGD Konya Şubesi'nin  Ekim-Kasım Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da, Müslümanlara uygulanan zulmün ortadan kalkması için İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini söyledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Ekim-Kasım Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı gerçekleştirildi.
 
Anadolu Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, AGD Bölge Sorumlusu Bahri Kırışık, AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Kur'an'ı Kerim Tilaveti'nin ardından programın açılış konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Milli Görüş Gençliği'nin Selahattin Eyyübiler, Fatih Sultan Mehmetler ve Alparslanlar olduğunu söyledi. Güneş, dünya üzerinde zulüm görenlerin hepsinin Müslümanlar olduğunu belirterek, “21'inci yüzyılda yeryüzü fesada uğradı. Bundan dolayı yeryüzünü ıslah olması, huzura kavuşması gerekiyor. Bu da ancak Allah'ın nizamı olan Kur'an'ı Kerim ile olur. Yeryüzünde ne kadar zulüm gören varsa, ağlayan varsa bunların hepsi Müslümanlar. Namusu çiğnenen yine Müslüman. Müslümanlar böyle huzursuz iken diğer toplumların huzurlu olduğunu söyleyemeyiz. Anadolu Gençlik, Milli Görüş dediğimiz zaman yeryüzünde yeni bir dünyanın kurulması için çalışan bir gençlik aklımıza gelir. Bunun için de bu nesil görevini yerine getirmekle yükümlüdür. Bu nesil görevini yerine getirmezse tüm nesil mahvolacaktır” dedi. Programa konuk olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da, Müslümanlara uygulanan zulmün ortadan kalkması için İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini söyledi.
 
Yıldırım, “İslam ümmeti bugün başı olmayan bir vücut gibi. Birliği olmadığı için darmadağın bulunuyor. Rahmetli Erbakan Hocamız, bu durumu 1969'da Konya'dan bağımsız Milletvekili olarak seçildiği zaman söylemişti. Ve Meclis'teki ilk konuşmasında İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini belirtmişti. Osmanlı'nın yıkılışnadan bu yana hiç kimse bunu dile getirmemişti. Bu birlik şu anda da kurulmadığı için Filistin'deki ve diğer ülkelerdeki Müslümanlar eziyet ve zulüm görüyor. Bu durumun ortadan kalkması için derhal Türkiye, İran ve Pakistan'ın bir araya gelmesi gerekir” ifadelerini kullandı. Amerika'dan medet umulmaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “İnsan vücudunda nasıl bir çıban çıkarsa, insanlığın çıbanı da İsrail'dir ve bu çıbanın ortadan kaldırılması gerekir. Bunu kaldırmak için de Amerik'nın peşinde koşmayacağız. İsrail'i destekleyen Amerika'nın kendisidir. Biz ondan destek beklersek Amerika İsrail'e dur demez. Yapılacak olan şey İslam Birliği'ni kurup İsrail'e gücü göstermektir. Çünkü İsrail güçten anlar. Söz İsrail'e kar etmez. Her istediğinde canı sıkıldığında Müslümanlar'ın üzerine bomba yağdırma derdine düşmez” dedi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim