AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, " Sisi darbesi, sadece Mısırı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır" dedi. 

Çelik, "Geçtiğimiz gün Mısır mahkemesi Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idam cezasına çarptırılmasını talep etti. Davada, Mursi ve Karadavi'nin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el Katatni ve İhvan'ın ileri gelenlerinden İsam el Aryan için de idam verildi. Biz burada 106 kişinin idam kararına tepkimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Hatırlayacağınız üzere Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet 3 Temmuz'da darbe ile görevden uzaklaştırılmış, bunun sonucunda darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapılmış ve hukuksuz bir şekilde binlerce insan tutuklanmıştı. Bu da yetmezmiş gibi tutuklama sonucunda 20 dakikalık bir duruşma yapılmış ve insafsızca 529 Mısır'lı kardeşimizin idamına karar verilmişti. Bu kararı veren mahkemenin geçen 3 Temmuz'da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikârdır. Bu cuntanın emrindeki yargının 106 kişi hakkında verdiği karara sessiz kalmayacağız. Ne söz konusu darbe halkın iradesi, ne de yargılamalar ve idam kararları adaletin tecellisidir Aksine bu darbe ve yargılamalar zorbalığın ve tiranlığın adalete ve ahlaka meydan okumasıdır. Bugün anlaşılmaktadır ki; başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacıları sessiz kalarak bu insanlık suçuna destek olmaktadırlar" diye konuştu. 

"Mısır'ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısırı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır" diyen Çelik, şunları söyledi: "Bu yönüyle, Mısırda gerçekleşen darbe, İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması kapsamlı uluslararası bir projenin Ortadoğu ve Arap Yarımadasına yönelik parçasıdır

Biz zulümlere karşı Doğu Türkistan'da, Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da, Suriye'de, Orta Afrika'da olacağız. Biz Mursi'nin yanında İhvan kardeşlerin arkasında olacağız.

Mazlum coğrafyalara sahip çıkacağız. Yüzyıllar boyu devam eden tevhid mücadelesi hiç bitmemiş ve bitmeyecektir. O yüzden bu gün insanlık için, adalet için, zulme karşı olmak için, ümmet için 106 idamı lanetliyoruz."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim