Filistinliler için "Büyük Felaket" olarak tanımlanan Nakba'nın yıldönümünde ABD'nin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in katliamları nedeniyle Memur-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından Kayalıpark’ta basın açıklaması gerçekleştirildi.  Gerçekleştiren basın açıklamasına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Tahir Akyürek oda başkanları, siyasi parti tensilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  İsrail güçlerinin Gazze'de 55 kişinin şehit edilmesinin ardından Türkiye’de 3 günlük ulusal yas ilan edildi, kamu kurum ve kuruluşlarına bayrak yarıya indi. Konya genelinde bulunan camilerde salalar okundu, gıyabı cenaze namazı kılındı.  

ZALİMLER BİR GÜN ELBETTE KENDİ ZULÜMLERİNDE BOĞULACAKLARDIR

"Kudüs Müslümanlarındır ve ebediyyen Filistin’in başkenti olarak kalacaktır. Onun için katil İsrail’in ve onun emellerinin taşeronluğunu yapan emperyalist sistemin baş aktörü şeytan Amerika’nın bu adımı bizim için yok hükmündedir" diyen Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, “İzzetli duruşlarıyla dosta heybet, düşmana korku salan Filistin’in yiğit evlatlarının en-Nekbe (Büyük Felaket) olarak değerlendirdikleri ve 14 Mayıs 1948'deki İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında sözde bağımsızlığını ilan ettiği günün 70. Yıl dönümünde bugün katil İsrail kendine yakışır bir barbarlık ve insanlık suçuyla elli dokuz Filistinli kardeşimizi katletmiş, 2 bini aşkın Filistinli kardeşimizi de gerçek mermilerle yaralamıştır. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan ve kendi topraklarını savunan masum Filistin halkına yönelik bu katliamlar, işbirlikçilerinin yüz karası olduğu kadar; Dünyanın bu katliamlara ve işgale ciddi bir tepki göstermeyip sessiz kalması da insanlık adına kapkara bir lekedir. Hele halkı Müslüman olup, idarecilerinin katil İsrail ve şeytan Amerikan'ın uşaklığını yaptığı Mısır, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok Müslüman ülke yöneticilerinin Kudüs davasına olan ihanetleri, başta Filistinlileri olmak üzere nüfusu iki milyara yaklaşan Ümmet-i Muhammed’in (sas) her bir ferdini derinden yaralamaktadır. Bugün sadece Müslümanların değil, insanlığını yitirmemiş yeryüzünün vicdan sahibi tüm insanlarının bu zalimlerden ve onların uşaklarından hesap sorma zamanı gelmiştir. Biz şuna iman ediyoruz! Allah zalime asla fırsat vermez. Zulmünde boğulsun diye mühlet verir. Zalimler bir gün elbette kendi zulümlerinde boğulacaklardır” dedi.

ÖZGÜR KUDÜS’E ERİŞENE KADAR DURMAYACAK, HER DAİM ÇALIŞACAĞIZ

"Özgür Kudüs’e erişine kadar durmayacak, her daim çalışacağız" diyen Karlıer, “Özgür Kudüs’e erişene kadar durmayacak, her daim çalışacağız. Sadece İsrail Mescid-i Aksa’yı bombaladığı zaman,Gazze’ye saldırdığı zaman aklımıza gelmeyecek Kudüs davası.Onun için bir kez daha kalkın ayağa Ey Ümmet-i Muhammed’in fertleri! Kalkın ve kâfiri kahredecek işler yaparak sesinizi yükseltin diyoruz. Bulunduğunuz makamları, mevkileri, işyerinizi, evinizi okçular tepeniz olarak belirleyin. Siyonizmi ve uşaklarını kahredecek işler yapın.Asıl işte o zaman kahrolacak İsrail! İşte o zaman kahrolacak ABD! İşte o zaman kahrolacak zalimlerin uşakları! Şehit Safvan b. Mu’attal’ın (ra) iman kardeşleri!Kudüs için bu onurlu mücadeleye hayatlarını feda eden o yiğit insanlara, biz de kendimizi Allah için Kudüs davasına adadık, siz yürüyün biz sizinle beraberiz diyerek buradan telbiyelerimizi onlara hediye edelim, onlara ulaştıralım. Kılıçaslanların Selahaddin-i Eyyübilerin torunları olarak buraya kadar gelip bu güzel amelin insanları olduğunuz için Rabbim ebeden sizlerden razı olsun diyoruz. Allah’ın izniyle bir dahaki buluşmamız Özgür Kudüs’ün bayramını kutladığımız gün olsun. Allah’ım bunu bize nasip eyle!” dedi. Program Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

'Kudüs’ü özgür kılacak olan ümmetin vahdeti'

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz de İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına tepki gösterdi. "İnsanlığın kadim şehirlerinden, İslam’ın ilk kıblesi mukaddes belde Kudüs’ümüz hain bir işgal girişimi ile yeniden karşı karşıya kalmaktadır" diyen Öksüz, "ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, uluslararası hukuku hiçe sayan, insanlığın maşeri vicdanını yaralayan, Kudüs’e ve insanlığa ihanet anlamı içeren bir karar olup, bu kararın uygulamaya geçirilmesi asla kabul edilemez bire durumdur. Kudüs, insanlık tarihinin en mübarek beldelerinden biridir. Kudüs, İslam şehridir. Peygamber Efendimiz’in miracının şahidi olan bir şehir olarak insanlığa peygamber mirasıdır. Nakba’nın 70. Yılında Gazze’den başlatılan “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde yaşanan acı ve ıstırap, tüm mü’min gönülleri olduğu kadar insanlık vicdanını da derinden yaralamıştır. Onlarca şehidimizi aziz Filistin topraklarına tevdi ettiğimiz bugünlerde binlerce yaralımız bulunmaktadır. Sözde devlet olduğu iddiası taşıyan dünyanın en büyük terör organizasyonu İsrail’in zulmünü, haksız, hukuksuz işgalini lanetliyoruz. İsrail’in ABD’nin oyuncağı haline geldiğinin en büyük göstergesi olan büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı asla kabul edilemez. Aldığı kararla provokasyon yaptığı aşikar olan ABD Başkan Trump huzur, barış ve güvenlik şehri anlamında selam yurdu olan Kudüs’te yaşananların ana müsebbidir. Hiçbir zorbalık Filistin’in, Gazze’nin ve Mescid-i Aksa’nın özgür geleceğine engel olamayacaktır. Bu noktada yegâne çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Kudüs’te masum insanları katleden zalimler, ümmetin bir olamamasından, dağınıklığından cesaret almaktadırlar. Bu noktada İslam ülkelerini, Türkiye gibi ses vermeye davet ediyor, birlik ve beraberliğimiz devletler nezdinde de görünür kılınmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak, ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirmeli, bir ve beraberliğimizi tüm dünyaya sözle ve fiille ilan etmeliyiz. Her birimizin fert fert, Kudüs için yapacakları mutlaka olacaktır. Ama özellikle rahmet, bereket ve dua ayı olan Ramazan-ı Şerif’te Filistin’i, Kudüs’ü temel gündemimiz yapmalı, duaların en makbul olduğu zamanlar olan iftar ve seher vakitlerinde Kudüs’ü dualarımızın ana gündemi haline getirmeliyiz. Zulmüm ve zalimin karşısında durmanın izzetini beraberce paylaşmalıyız. Bu vesileyle, Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ 

'Bu zulüm mutlaka ortadan kalkacak'

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, İsrail ve ABD’den Kudüs’te şehit edilen canların hesabının sorulacağını ifade etti. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, İsrail’in Filistinli masumlara yaptığı ve 60’a yakın Filistinliyi şehit ettiği saldırıları sert bir dille kınadı. İsrail’in yaptığı bu alçak katliamın kabul edilemez olduğunu dile getiren Yıldırım, bölgeyi karıştıran ABD’den de hesap sorulması gerektiğini ifade etti. Yıldırım, “Bugünkü katliam ABD ve İsrail'indir. ABD'nin eline de Filistinlilerin kanı bulaşmıştır. İslam ülkeleri de atılan haksız tutum karşısında tavrını belirtmelidir. Bizim bu büyük saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Terörist İsrail devleti Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacaktır. Bugünler elbette geçecektir. Lakin biz suspus kalmamalıyız. Kudüs'ün gerçek kimliği ile varlığını devam ettireceğine inanıyoruz. Biz Filistin davasının yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak en sert yaptırımları yapmalıyız” dedi. İsrail’in şımarıklıkta son noktaya geldiğini dile getiren Yıldırım, “İsrail’i artık abisi ABD’de kurtaramayacak. Bu zulüm mutlaka ortadan kalkacak ve eli kanlılar kahrolacak. Biz Müslümanlar olarak bir araya gelip, zalimlere cevabını vermeliyiz. Kudüs bizimdir, Filistin bizimdir. İslam topraklarından kan ve gözyaşı gidene dek savunmamız devam edecektir” diye konuştu. 

 HABER MERKEZİ 

'İnsanlık dışı katliamı şiddetle lanetliyoruz'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, İsrail’in Gazze’de sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Okka, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Geçtiğimiz aylarda ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik alınan karar, barışa ve kardeşçe yaşam umuduna ağır bir darbe vurmuştur. İsrail, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar göstermiş, sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla 50’nin üzerinde Filistinli kardeşimizin şehit olmasına, 2500’e yakın kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Şu iyi bilinmelidir ki, 3 semavi dinin kutsal mekânı ve Müslümanların ilk kıblesin bulunduğu şehir olan Kudüs, Müslümanların namusudur. Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız. Bu vesile ile Filistin'de terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bizlere bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail’i lanetliyoruz. Tüm İslam Âlemine, Gazze’de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her türlü çabayı göstermeleri, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz.” 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim