Seydişehir’de göreve başladığı andan itibaren bir durum tespiti yaptığını ifade eden İlçe Müftüsü Kemal Demirel; İlçe nüfusuna göre yatılı hafızlık kuran kursu, yatılı erkek kuran kursu ve İlçe Müftülüğü hizmet binasının eksikliğini gördük. Elhamdülillah bunların hepsini yerine getirdik. 

2015 yılında açmış olduğumuz Seyyid Harun Veli Erkek Kuran Kursu meyvesini verdi.  10 öğrenci hafızlık belgelerini aldı. Bugün açmış olduğumuz Kız Kuran Kursu ise 90 yataklı ve kapasitesi şu an itibari ile dolu. Hem okuyorlar hem de hafızlık öğreniyorlar.Yaptığımız bu çalışmalar bir ekip işidir. Görevde bulunduğum sürece Belediye Başkanımızın bizlere çok büyük desteği ve yardımı olmuştur. Bu konuda ben Belediye Başkanımız Mehmet Tutal'a çok teşekkür ediyorum.  Kaymakamımızın ve İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in ve vatandaşlarımızın bu çalışmalarda büyük emekleri oldu onlara da  teşekkür ediyorum” dedi.

Ana kaynağın  Kuran’ı Kerim olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal;  Kuran’dan, Resul’den uzaklaşınca ülkenin nereye gittiğini hepimiz biliyoruz. Allah’a şükür yeni nesiller Kuran ile daha da iç içe oluyor.28 Şubat dönemlerinde bilinçli olarak hafızlık müessesesi işlevini yerine getiremez hale gelmişti. Elhamdülillah şimdi çocuklarımız hem eğitimlerini görüyorlar, hem de dini bilgilerini öğrenerek bu Kuran kurslarında hafızlık mertebesine kadar yükselebiliyorlar.Ancak Kuran yalnız okunacak bir kitap değil, anlamaya çalışılacak ve anladıklarımıza da hayata geçirmek için uğraş vereceğimiz bir kitaptır” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan ise, Diyanet’in doğru İslâm’ı anlatmakla sorumlu olduğunu ve insana yatırıma büyük önem verdiğini belirterek: “İnsana yatırım, gençliğe, geleceğimize ve ekonomiye yatırımdır. İnsan kaliteli olursa, insan güzel olursa her şey güzel olacak demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı topluma doğru ve sahih bilgiler vermekle mükelleftir. Bu konuda Kuran kursları çok büyük önem arz ediyor.Allah’a şükür Kuran kurslarımızın, dini eğitim veren kurumlarımızın fiziki alanları çok güzel. Ama maalesef kalite düştü. Önemli olan bu mekânların içini doldurmak ve hizmete dönüştürmektir” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim