AKINSOFT- AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yazılım Meclis Üyesi Dr. Özgür Akın, "İçinde bulunduğumuz Dijital Dönüşüm dönemi içerisinde, ülkemizde düzenlenen etkinliklerde robotik teknolojilerin kullanımının yaygınlaşması bizleri son derece sevindirirken; kullanılan robotların halen daha yabancı menşeili olması da bir o kadar üzmektedir" dedi. 

"Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ithal bir robotun oluşturduğu protokol aksaklığı kendi üretimimiz yerli ürünlerin kullanılmasının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir" diyen Akın, "Gerçekleşen etkinlikte bakanın konuşmasının robot tarafından kesilmesi ve akabinde bakanın robota müdahale edilmesi konusundaki ikazları dijital dönüşümün yaşandığı günümüz koşullarında hoş bir görüntü oluşturmamıştır. Yaşanan bu tatsız hadise; örf ve kültürümüzden uzak, yabancı menşeli bir robotun kullanımının, dışarıya olan hayranlığımızdan kaynaklanmış olabileceği tartışmalarını da beraberinde getirmiştir. Oysa etkinliğin gerçekleştiği Türkiye’nin kalbi Ankara’nın sınır komşusu Konya’da 9 yıldır Türk mühendisler tarafından bilfiil bu alanda çalışmalar yürüten ve dünyada da söz sahibi olmaya hazırlanan kurumumuz mevcut" ifadelerini kullandı. 

Akın, "Yaşanan bu olayın Türk mühendislerine ve yerli üretimin kullanımının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seren son kötü örnek olmasını temenni ederken; Türkiye’deki yerli robotik firmasının başmühendisi olarak ülkemizdeki tüm etkinliklerde kullanılacak robotik teknoloji taleplerine cevap verebilecek potansiyelde olduğumuzu gönül rahatlığıyla dile getirebilirim. Yüksek teknolojiye gereken önemi vermeyen milletler, kendi topraklarında özgür olduklarını sanarak, köle olmaya mahkûmdur" diye konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim